Spenótos-paprikás borjútekercsek

2014-05-01

sponsored links

Ez a recept amolyan vasárnapi ebédre való, ugyanis nemcsak finom, hanem mutatós is. Kissé több idõt vesz fel, mint egy egyszerû csirkés étel például, de megéri a munkát. A hús a sütés-fõzésnek köszönhetõen igazán omlós lesz. Krumplipürével vagy kifõtt tésztával tálaljuk.

Spenótos-paprikás borjútekercsek

Hozzávalók: 8 nagy szelet borjúcomb, 3 db piros paprika, 15 dkg spenót, 15, dkg gomba, 1 póréhagyma, néhány evõkanál mustár (vagy tetszés szerint mehet több is bele), 2 darab paradicsom, 3-4 cikk fokhagyma, 5 dl húslé (ha elfogy, akkor forró vízzel pótoljuk), bazsalikom és kakukkfû, 2 evõkanál ketchup, kevés olaj, só, bors;

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, tetszés szerint fûszerezzük. A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A paprikát szintén megmossuk és csíkokra vágjuk. A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük.  Minden hússzeletet sóval és borssal fûszerezünk, megkenjük mustárra, ráhelyezünk 2-3 levél spenótot, majd az egyik felére egy két szelet gombát és néhány csík paprika. Szorosan feltekerjük és hústûvel több helyen összetûzzük. Kevés olajon mindegyik húst megpirítjuk, ezután kivesszük majd ebben az olajban a felaprított hagymát megpároljuk. Amikor a hagyma üvegesre párolódott felöntjük forró húslével (csak óvatosan) és hozzáadjuk a megtisztított paradicsomot, a maradék paprikát és gombát, az apróra vágott fokhagymát, majd visszahelyezzük a húsroládokat. Idõközben, vigyázni kell és pótolni kell forró vízzel, ha nincs rajta már lé. Lefödve kis lángon egy órát pároljuk, közben belerakjuk a megmaradt spenótot, és a fûszereket is. Végül a hústekercseket kiemeljük. A maradék pecsenyelébõl elkészítjük a szószt, összeturmixoljuk, ízesítjük mustárral és ketchuppal. Végül a hústekercseket visszahelyezzük a szószba.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/05/01/spenot...

sponsored links

Keres?s