Spenótos lasagna

2013-06-30

sponsored links

Egy nagyon kedves barátomtól spenótot kaptam! Mi is készülhetne belõle? Lasagna!!! Egyik kedvencem.




A tésztát ha lehet magam gyúrom:
10 dkg liszt
1 tojás
kevés víz
és ennek szorzata
Összegyúrom, 20 percet hagyom állni, kinyújtom, és kívánt méretûre, alakúra vágom. Jelen esetben óriás téglalap. Általában teljes kiõrlésû tönkölybúzalisztet használok, ez több vizet vesz fel, mint a sima liszt.

A spenótot megmosom, lábosban félig megpárolom. Egy másikban besamel mártást készítek: 50 g vajat megolvasztok, hozzá keverek 2 evõkanál lisztet, közben megmelegítek 3,5 dl tejet amit apránként habverõvel belekeverek. A tej mennyisége változhat attól függõen mennyi vesz fel a liszt, ne öntsük bele  egyszerre az egészet mert akkor csomós lesz. Ha megkaptuk a nekünk megfelelõ állagú mártást, öntsük bele a párolt spenótot a levével együtt. Ha csak a spenótot raknánk bele, száraz lasagnat kapnánk, mivel a mártásban fõ meg a tészta, onnan veszi el a nedvességet. A spenótos besamel mártást beízesítjük, ízlés szerinti só, bors, fokhagyma, tehet még bele vegetát aki akar.

Na nálunk a vegeta tiltó listás, egy étel kivételével. Vegeta helyett inkább használjunk több zöldséget, vagy fõzzük tovább az ételeket, hogy az ízüket kiadják. Tudom ez sem a legjobb, mert így a vitaminokat fõzzük el. De szerintem még mindig jobb mint ha adalékanyagokat és E betûs csodákat tennénk az ételekbe, én úgy vagyok vele ha tudom kikerülöm.

Tepsi aljára mártást rakunk, rá egy sor tészta (amit persze üzletben is megvehetünk), megint mártás, tészta...míg el nem fogy, a mártás legyen a tetején úgy fejezzük be.
180 fokos sütõbe beteszem, mikor látom hogy a teteje kezd megsülni, sajtot reszelek rá. Visszateszem a sütõbe, mikor megpirult a sajt kéééész!

Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2013/06/speno...

sponsored links

Keres?s