Spenótos-krémsajtos csirke spagettivel

2014-02-25

sponsored links



Akárcsak idén, 2011-ben is nagyon vártuk már a tavaszt. Ebben az esetben nekünk a friss, leveles spenót íze volt az, ami kicsit közelebb hozta az egyik legszebb évszakot. Ezt az ételt, annak jegyében készítettük, ugyanakkor ez is egy remek maradék-felhasználás.
 
A dolog apropóját a korábban bemutatott krémsajtos-paradicsomos csirke adta. Ez a kiváló, igen ízletes étel nem fogyott el teljesen ezért egy nagyjából két adagra valót sikerült félretenni másnapra. Már csak az maradt, hogy valamivel feldobjuk. Erre pedig ? mint sokszor az életben ? jó alkalmat kínált egy kis kiruccanás a zöldségeshez, a helyi piacra.
Gondolom, hogy a mostani fogcsikorgatós idõben eszetekbe sem jut piacra járni, pedig aki szereti, és nem sajnálja az idõt, sokszor igazi különlegességekkel, meglepetésekkel találkozhat. Szeretnék leszögezni egy fontos tényt: a téli piac egyáltalán nem szürke! Tudom, hogy ilyenkor télen sok háziasszony, fõzni szeretõ családapa teszi fel magának a kérdést: "friss vagy fagyasztott"? pedig sokszor igazán nem kell kompromisszumot kötni. Egy lelkiismeretes zöldségesnél például hiába nincs szezonja, ilyenkor is kitûnõ a spenót, így amint megláttam, már ...

Folytats a blogon ... culinaricum.blogspot.com/2014/02/spen...

sponsored links

Keres?s