Spenótos cukkini kurkumával---köret vagy mártás
sponsored links
A cukkini megunhatatlan, mert számtalan módon elkészíthetõ és úgy ízesíthetõ, ahogy kedvünk tartja. Szerintem a fokhagymát nem szabad kihagyni, mert ezt a spenót is és a cukkini is szereti. Ettõl még nem lesz fokhagyma ízû az étel, bár engem / minket :) / ez sem zavarna.
Itt most csak ez a cukkinis, spenótos mártás a lényeg, amit Csíki Sándortól loptam. Picit változtattam rajta /---mondtam már, hogy egyszerûen nem bírom megállni, de éppen errõl szól a kreatív fõzés /
Recept ugyan nem volt hozzá, de leírta nekem, mit tettek bele. Ettõl kezdve már nem volt nehéz összerakni.
A hozzávalók mennyisége szabadon választható, az ízesítés szintén egyéni. Szerintem a kurkumát is el lehet hagyni, ha valaki nem szereti, de inkább próbáljon összeismerkedni vele. Megéri!
- 30 dkg friss spenót
- 1/2 kg cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- frissen õrölt bors
- egy csapott ek. kurkuma
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- kb. 1 dl víz, mert az elkészült étel állás közben besûrûsödik
- olívaolaj
- kb. 5 dkg vaj
- az olajon megpároltam a fokhagymát és rátettem a spenótot
- amikor kicsit összeesett, következett a cukkini
- só, bors és kurkuma
- rövid párolás, hogy ne fõljön szét
- tejföl és tejszín meg egy kevés víz
- összeforraltam és beletettem a vajat