Spenótos cukkini kurkumával---köret vagy mártás

2014-08-16

sponsored links


A cukkini megunhatatlan, mert számtalan módon elkészíthetõ és úgy ízesíthetõ, ahogy kedvünk tartja. Szerintem a fokhagymát nem szabad kihagyni, mert ezt a spenót is és a cukkini is szereti. Ettõl még nem lesz fokhagyma ízû az étel, bár engem / minket :) / ez sem zavarna.
Itt most csak ez a cukkinis, spenótos mártás a lényeg, amit Csíki Sándortól loptam. Picit változtattam rajta /---mondtam már, hogy egyszerûen nem bírom megállni, de éppen errõl szól a kreatív fõzés /


Recept ugyan nem volt hozzá, de leírta nekem, mit tettek bele. Ettõl kezdve már nem volt nehéz összerakni.
A hozzávalók mennyisége szabadon választható, az ízesítés szintén egyéni. Szerintem a kurkumát is el lehet hagyni, ha valaki nem szereti, de inkább próbáljon összeismerkedni vele. Megéri!

  • 30 dkg friss spenót
  • 1/2 kg cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen õrölt bors
  • egy csapott ek. kurkuma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • kb. 1 dl víz, mert az elkészült étel állás közben besûrûsödik
  • olívaolaj
  • kb. 5 dkg vaj



  • az olajon megpároltam a fokhagymát és rátettem a spenótot
  • amikor kicsit összeesett, következett a cukkini 
  • só, bors és kurkuma
  • rövid párolás, hogy ne fõljön szét
  • tejföl és tejszín meg egy kevés víz
  • összeforraltam és beletettem a vajat
Ennyi!

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2014/08/speno...

sponsored links

Keres?s