Spekulatius keksz szalámi fahéjas mandulával

2017-12-09

sponsored links

Roppanós csokirétegek közt roppanós karácsonyi keksz, igazi, fahéjas mandulával megszórva. Pont úgy hangzik, mint egy igazi karácsonyi desszert, ugye? Mindezt otthon, nagyjából fél óra alatt elkészíthed a karácsonyi õrület közepén is!

Bizonyára mindenki készített már keksz szalámit valamilyen formában, mert szerintem ez az a recept, amivel minden kezdõ találkozik az elsõ próbálkozások során. Hogy miért? Talán mert nem kell sütni és nagyon csokis, ami verhetetlen kombináció. Ez a recept azonban annyiból más, azon kívül, hogy karácsonyi, hogy a csokis rész valóban csoki állagú és ropogós lesz, nem csak kakaósz massza beleázott keksszel. Kezdõk és haladók is kipróbálhatják;)

Tipp a szeleteléshez: fogyasztás elõtt fél órával vegyük ki a hütõbõl, és éles, sima pengéjû késsel szeleteljük.

 

Hozzávalók

Házi csoki:

  • 25 dkg kókuszzsír
  • 17 dkg porcukor
  • 5 dkg holland kakaó
  • 1 tk. õrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 ek. tejpor

20 dkg spekulatius keksz

fahéjas mandula:

  • 10 dkg egész mandula
  • 10 dkg cukor
  • 1,25 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél tk. õrölt fahéj

Elkészítés

  1. A csokihoz a kókuszzsírt felolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: a kakaót, a tejport, a porcukrot, a fahéjat és a csipet sót, és az egészet csomómentesre keverjük.Spekulatius keksz szalámi hozzávalói
  3. Szilikon kenyérforma aljára kevés csokit öntünk.
  4. Befedjük egy réteg spekulatius keksszel.Spekulatius keksz szalámi összeállítása
  5. Ismét egy réteg csoki jön, beborítjuk a kekszeket.
  6. Folytatjuk a rétegezést, amíg a keksz el nem fogy.
  7. Az egészet óvatosan hûtõbe tesszük, hogy megdermedjen.Irány a hûtõ
  8. A fahéjas mandulához egy serpenyõbe öntjük a cukrokat, vizet és a fahéjat és elkezdjük forralni.
  9. Amikor elkezd sûrûsödni, hozzáadjuk a mandulát.
  10. Addig hevítjük együtt, amíg a cukor sûrû masszává áll össze, és teljesen bevonja a mandulaszemeket.
  11. Sûtõpapírral borított hõálló felületre öntjük, ahol megvárjuk, amíg teljesen kihûl.
  12. Tálalás elõtt legalább fél órával vegyük ki a hûtõbõl, hogy könnyebben szeletelhetõ legyen.
  13. A mandulát éles késsel kissé felapírtjuk.
  14. Megszórjuk vele a kekeszes rudat.

Spekulatius keksz szalámi fahéjas mandulával


Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/spekulatius-keksz-szalam...

sponsored links

Keres?s