Spanyol klasszikus: chorizo és fürjtojás kovászos házi zsemlén

2014-04-01

sponsored links



Nagyon régen kedveljük ezt a párosítást. Már évekkel ezelõtt is készült egy bejegyzés róla, akkor falatkákat mutattam be a fürjtükörtojás, chorizo, füstös spanyol paprika triumvirátussal:


Tapas tálon is szerepeltek már:

Nyári tapas vacsora: chorizo fürjtojással, sült burgonya alliolival, fokhagymás- paradicsomos bruschetta, és ropogósra sütött halfalatkák


Le sem tagadhatnám, mennyire szeretem a spanyol/mediterrán konyhát. J

Szerencsére mára már nem elérhetetlen, hogy bármikor beszerezhessünk frissen szelt chorizót, ha megkívánunk egy ilyen formációt. Most éppen az Intersparban kapható, egészen barátságos áron. J

Persze az ihletet a normandiai kovászos zsemléim adták, mindig hagyom, hogy az elsõ gondolat vezéreljen:

Normandiai kovászos zsemlék ? kovászolt kovásszal, élesztõmentesen




Ha a zsemlék kisültek, akkor már nincs más dolgunk, mint olívaolajban fürjtükörtojást sütni, a zsemlét a vágott felénél kissé meggrillezni, a visszamaradt olívaolajjal a zsemlét megcsorgatni, erre chorizo szeleteket rendezni, majd a fürjtükörtojásokat ráültetni. Végül megszórni füstös fûszerpaprikával.



No és persze jó étvággyal elfogyasztani! J



Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s