Spaghetti szárított paradicsommal, chorizoval
sponsored links
Könnyû, nyári ebéd egy olyan napra, amikor gyorsan kell fõzni valamit. Ezúttal készítettem egy nagyon finom paradicsom szószt, amihez szárított paradicsomot adtam és sült chorizoval díszítettem, parmezánnal megszórva ettük. A chorizo spanyol kolbász, ami szerintem nagyon hasonlít a mi száraz kolbászunkra, igazából nem nagy különbséget véltem felfedezni még.
Spaghetti szárított paradicsommal, chorizoval
Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg teljeskiõrlésû spaghetti
5 dl házi sûrû paradicsomlé
1 tk. szárított bazsalikom
1 tk. szárított oregáno
1/2 tk. szárított rozmaring
1/2 tk. száríott kakukkfû
só, frissen õrölt bors
2 tk. keményítõ
1 gerezd fokhagyma
7 dkg szárított paradicsom
7 dkg chorizo
Tetejére:
parmezán
Elkészítés:
Forraljunk fel egy nagyobb fazékba vizet, tegyünk bele sót és fõzzük ki a tésztát 10 perc alatt.
A paradicsomlé forraljuk fel a fûszerekkel és a belepréselt fokhagymával. A keményítõhöz adjunk egy pár kanállal a paradicsomlébõl, majd öntsük vissza és sûrítsünk rajta egy keveset. Így jobban megtapad a tésztán a szósz.
Az olajos szárított paradicsomot vágjuk ketté, a kolbászt pedig karikára. Tegyük egy serpenyõbe, majd süssük pár percig.
A lecsöpögtetett tésztához adjuk hozzá a szószt, forgassuk meg benne, majd tányérra adagoljuk ki. Kanalazzuk rá a szárított paradicsomos chorizot, locsoljuk meg a kisült zsírral, majd szórjuk meg parmezánnal.
Spaghetti szárított paradicsommal, chorizoval
Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg teljeskiõrlésû spaghetti
5 dl házi sûrû paradicsomlé
1 tk. szárított bazsalikom
1 tk. szárított oregáno
1/2 tk. szárított rozmaring
1/2 tk. száríott kakukkfû
só, frissen õrölt bors
2 tk. keményítõ
1 gerezd fokhagyma
7 dkg szárított paradicsom
7 dkg chorizo
Tetejére:
parmezán
Elkészítés:
Forraljunk fel egy nagyobb fazékba vizet, tegyünk bele sót és fõzzük ki a tésztát 10 perc alatt.
A paradicsomlé forraljuk fel a fûszerekkel és a belepréselt fokhagymával. A keményítõhöz adjunk egy pár kanállal a paradicsomlébõl, majd öntsük vissza és sûrítsünk rajta egy keveset. Így jobban megtapad a tésztán a szósz.
Az olajos szárított paradicsomot vágjuk ketté, a kolbászt pedig karikára. Tegyük egy serpenyõbe, majd süssük pár percig.
A lecsöpögtetett tésztához adjuk hozzá a szószt, forgassuk meg benne, majd tányérra adagoljuk ki. Kanalazzuk rá a szárított paradicsomos chorizot, locsoljuk meg a kisült zsírral, majd szórjuk meg parmezánnal.