Souper Pasta ? Céklás-snidlinges csirkés pasta

2014-05-15

sponsored links

Tegnap úgy besalátáztam, hogy a mai napon nem jöhet más, csak valami, amiben hús is és rengeteg szénhidrát is van. Nem is lehet ez más, mint egy tészta, ami hússal is van szerelve. Bár hétvégén ettem egy iszonyatosan jó vegetáriánus pizza szeletet, de mindig megbizonyosodok arról, hogy szeretem a zöldségeket, de biztos, hogy örök életemben húsevõ leszek. A tészta és a csirkehús a lehetõ legjobb kombó abban az esetben, ha edzést is terveztek az adott napra és a rengeteg utcai tészta árusnak köszönhetõen ezt már bármelyik forgalmasabb hely környékén be is tölthetjük a pociba. A forgalmasabb hely ez esetben a Nyugati, a hely pedig a Souper Pasta, amivel amúgy már egy ideje szemeztem, de végre sikerült beszabadulnom is. A hely jól néz ki és a Facebook oldalukon mindig egy hétre elõre feltöltik, hogy milyen tésztával és levessel lephetjük meg a szervezetünket, ha betérünk hozzájuk.

Esztétika,megjelenés: A tésztát az étterem logójával díszítet fehér dobozban kaptam, amin még egy ?Micro? feliratot is találtam, ami egyértelmûen arra utal, hogy a akarjuk a finomságot dobozostul melegíthetjük. Ezen kívül nagyon menõ egyedi szalvétájuk is van, ami egy udvarias ?Kiss Me? felirattal jelzi, hogy az étkezés végeztével használjuk bátran, ne sétálgassuk a bolognai szaftjától kipingált arccal. Amúgy a választásom nem bolognai, hanem egy céklás snidlinges és még csirkemell kockákkal is szerelt tészta. A tészta pontos típusára nem emlékszem, pedig a választásnál nagyon koncentráltam, de az biztos, hogy rövid és csavart tésztákról van szó. A doboz tetején amúgy vastag réteg sajt pihen, és az összetúrás után kerülnek csak elõ a lényegi alkatrészek. A cékla és a snidling is apróra szeletelve került a tészta közé, így a tészta a cékla színét nagyjából fel is vette. A végeredmény egy rózsaszín tészta némi zöld darabkákkal, ami nem nyerne szépségversenyt, de legalább nem egy hétköznapi látvány. Mélyebbre ásva csirkemell falatkák is elõkerülnek, amik kisebb nagyobb kockákra vágva kerültek a tészta közé, a színük alapján nem sütötték túl õket. Látványra egy pofás doboz, benne egy szín kavalkád, nagy adag sajttal, nekem bejön.

Pont:8/10

Ízvilág: Kicsit türtõztetnem kellett magam, hogy ne eszegessem le a sajtot a tészta tetejérõl, de valahogyan sikerült. Magában a tésztát esélyem sem volt megkóstolni, mert a hússal és az ízesítõ ként használt céklával és snidlinggel olyan szinten összedolgozták a tésztát, hogy mindenhol csak a közös íz játszott szerepet. A húsfalatok nem lettek túlsütve, szaftosak maradtak, talán némi fûszert még sütés elõtt/közben elbírtak volna. A tészta puhára fõtt, egyik darabja se ropogott. A cékla mivel apróra vágták átpárolódott rendesen egyáltalán nem maradt ropogós, és az íze annyira kijött, hogy akárhogy is kerestem a snidlingét, az csak 1 perces mellékszereplõ ként tudott feltûnni. Az intenzív cékla íz és a friss csirkemell falatok a sajttal és a tésztával kiegészülve remek ízvilágot eredményeznek. Be kell, hogy valljam, hogy kicsit sósan étkezem és fõleg a tészta ételeknél érzem meg azt, hogy ha nem az én szám íze szerint vannak sózva. Itt némi sóhiány nálam felmerült, de lehet , hogy ennek köszönhetõen tudott dominálni a cékla és a csirke íze.

Pont:8/10

Mennyiség: Sajnos, mivel az étterem elõtt ülve fogyasztottam el a tésztát, így nem tudtam lemérni. Korábban egy másik, hasonló profilu tésztázó portékáját hazavittem és mérlegre tettem, ami akkor 500 grammot nyomott és úgy gondolom, hogy ez is kb. ilyen paraméterekkel bírhatott. Ennek köszönhetõen a tészta egy evésre elegendõ, és mivel utána jó pár órát sportolással töltöttem azt is biztosan tudom állítani, hogy energiában sem szegényes a dolog. Ami még fontos, hogy csirkemellel sem spórolnak, csak arra kell figyelnünk, hogy a doboz aljára rejtett husikákat felkeverjük, mielõtt elfogyasztjuk a rajta csücsülõ tésztahegyet. Akinek esetleg mégsem lenne elég, annak javaslok egy levest, mert abból is elég gusztusos kínálattal büszkélkedhetnek.

Pont:9/10

Ár/érték: Egy doboz tésztáért 990 forintocskát kell kicsengetnünk. Ez az ár, ha megnézzük a minõséget, akkor teljesen reális. Természetesen, ha kevesebb lenne, akkor még jobban esne a tészta, de az a helyzet, hogy a minõségnek ára van és ez ebben az esetben nem is olyan magas. Ezért a pénzért kapunk egy jó minõségû tésztát, ami, ha ezt a céklás-snidlinges megoldást nézzük, akkor úgy van elkészítve, ahogyan otthon magunktól nem készítenénk el. Mivel a hússal sem spórolnak, így fehérje hiányunk sem lesz, és egyértelmûen laktatóvá válik a fogás. Ha jól számolom, ez már legalább a harmadik tésztás, akivel jó a tapasztalatom, úgyhogy nincs kizárva, hogy legközelebb egy levest is letesztelek. A sósabban étkezõk szerintem simán kérjenek sót, a kiszolgáló srác nem úgy nézett ki, mint aki megsértõdik egy ilyen kérésen. A végeredmény az, ha tésztáznátok a Nyugati környékén, akkor itt a helyetek, a szembe lévõ gyorséttermet meg felejtsétek el.

Pont:9/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/souper-pasta-ceklas-sni...

sponsored links

Keres?s