Soul Food ? Sajtburger

2014-08-04

sponsored links

Egy egészen érdekes helyzet vezetett a Soul Foodhoz. A csapat egyik tagjával “bizniszeltem” kicsit, de õ mondta, hogy sajnos munkaideje késõ estig tart, így ha nem okoz gondot menjek én házhoz. Elsõre nem mondom, hogy ugráltam örömömben, de mikor megtudtam, hogy történetesen egy kajáldáról van szó máris jobban tetszett a kialakult helyzet.

A Kazinczy utca a helyszín, de a Rákóczi úthoz közelesõ “sûrû” részét hátrahagyva már a zsinagógával szemben találjuk magunkat mikor elérjük a Soul Food-ot. Belépve az elsõ ami feltûnt, hogy az elõttem álló külföldi vendégsereg kérdéseire meglepõen tiszta angollal röpködnek a válaszok, vélhetõen a tulajdonostól. Gyorsan körbepillantva kiderül, hogy maga a helyiség nem éppen óriási, lent egy nagyobb asztal míg fent a galériában 2-3 másik található. A trópusi páratartalomnak köszönhetõen egyértelmû gyõztesnek bizonyult az utcafrontos könyöklõ ahonnan nyugodtan nézhetjük végig a kajálda minden szívdobbanását.

Az étlap sokrétû. Vannak elõre megkomponált fogások, de azok is megtalálják számításukat akik szeretik önmaguk összeválogatni a dolgokat. Burgerek között öt különbözõ található. Az alapoktól egészen a chilis-mangós verziókig van lehetõségünk válogatni. Mindegyikhez alapból jár a hasábburgonya köret. Kicsit talán jobban bele kellett volna nyúlnom a tutiba és bátrabban próbálkoznom, mint egy sajtburger. Cheddarral szerelik ennyi kiderül a leírásból illetve, hogy õk alaphelyzetben medium átsütéssel ajánlják. Sörök közül egy korsó Stari tökéletesen megfelel, ezzel nyugodtan öblíthetjük. Nagyjából 10 perc alatt elkészül a burger, de várakozás alatt is eszméletlen étvágygerjesztõ illatok csiklandozzák fantáziánkat.

Esztétikai megjelenés: Mûanyag fonott kosár, amit zsírpapírral béleltek ki. Ebben érkezik a burger és közvetlen szomszédságában a köret. A szendvics ciabatta alapokra építkezik. A fedelét féloldalasan teszik rá, ami rendkívül hatásvadász megoldás mivel így egybõl megpillantjuk a vaskos húspogácsát, amin lágyan megoldat a sajt. A sajtra jön némi szósz, ami kellõen sûrû ahhoz, hogy ne csurogjon le teljesen hanem megálljon félúton. A húspogácsa kb. két ujj magas és láthatóan nincsen összedöngölve. A salátaágyban találunk mindent, igazi vegyes kiadás. A köret hasábburgonya enyhén sózott, színre teljesen rendben van. Összességében teljesen jól néz ki és a könyöklõn nekiesve igazi stree food élményt biztosít.

Pont: 9/10

Ízvilág: A zsemle szerencsére jó masszív. Azért fontos, mert egy ilyen pogácsát úgy megfogni, hogy az ne kóboroljon el sehova azért nem kis mutatvány, illetve alaposan szorítanunk is kell rajta néha. Ízre finom, talán ha egy leheletnyi vajas kenést kapna a belsõ fele akkor belseje lágyabb lenne, de a külsõ maradna masszív. A hús maximum sót és egy csipet borssal lett bolondítva, ízre pedig leginkább rendes marhahús íze van.  Állaga alapján puha, szinte elolvad szánkban a hús. A sajt enyhén fanyar, de a szósszal remekül harmonizál. A zöldséges alap átlagos, kirívó ízorgiát nem okoz. A hasábburgonya kellemes ropogós, de ízlés szerint talán kicsivel több sóval jobban adja. Teljesen rendben van a sajtburger pár minimális módosítással zseniálisat lehet faragni belõle.

Pont: 9/10


Mennyiség: A húst 13-15 dkg közé tippelem, de ennyi tökéletesen elég ebbe a zsemlébe. Nevéhez hû a burger, mivel sajttal kicsit sem spóroltak van benne dögivel. A zöldség vonal is emberesen jelen van, a salátaágy is legalább van olyan vastag, minta  hús fele. Köret fronton szintén derekas helytállásról van szó, sok helyen ennek a mennyiségnek a felével szokták abszolválni a köret kérdést. Az egész tálat elfogyasztva megvan a kellemes, jól lakott érzés viszont a felrobbanok bentrõl-kifele még nincs meg. Bõséges négy órára bármikor elegendõ kell legyen.

Pont: 9/10

Ár/érték: A sajtburger körettel együtt 1490 forintot jelent ami nem mondható egyáltalán soknak, fõleg ha körbenézünk, hogy mégis hol is vagyunk. Karnyújtásnyira van egy csomó itató és mulató, ahol sokszor vastagabban mérik az ehhez hasonló fogásokat, de persze minõségben elmaradnak. Szánom-bánom, hogy nem voltam tökösebb és próbáltam volna ki valami másik fogást, de legalább megvan az indok, hogy miért kell még legalább egyszer visszatérnem.  A sörre fillérre pontosan nem emlékszem, de 600 forint környéke rémlik egy korsóra számítva. Maga a hely hangulatos, remekül beleillik a Kazinczy hangulatába. Akkor sincsen probléma ha éppen nem találunk egy üres széket sem, bármikor kérhetjük elvitelre is a kajákat. A második forduló biztosan nem burger lesz, inkább egy steak szendvics vagy BBQ borda jóféle zöldséges körettel.

Pont: 9/10

(ha nem ismered a Kazinczy-t úgy mint a tenyered akkor KLIKK IDE és megmutatjuk melyik szegletében találod a Soul Food-ot!)

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/soul-food-sajtburger/?u...

sponsored links

Keres?s