Soroksári leves ? sváb étel paleosan (?Tejszínes paprikás csirke)

2014-02-26

sponsored links

Ez egy 2010 júniusából származó recept, csak ma új képeket készítettem!

Hozzávalók:soroksárileveskaláccsal

“Tejszínes paprikás csirke hosszú lével”

  • Csirkepaprikáshoz való csirke – kb. 1 kg – amit szeretsz ízlés szerint (egész csirke, csak combok, combok és szárnyak, melle husi stb.)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • zsír vagy olíva olaj
  • só, bors, fokhagyma, pirospaprika
  • Víz
  • 5 dl kókusztej (eredetileg nem tejfölt, hanem tejszínt tesznek bele); vagy 5 dl kesudió tejföl (ez utóbbi azért jobb választás, mert az íze harmonizál az étellel!)
  • 2 tojás sárgája a sûrítéshez (ez az eredeti receptben is benne van)
  • A fõzéshez nagyméretû fazékra lesz szükséged

“Kalács” a leveshez

  • Ma sütöttem fonott kalácsot -, bár nem lehet paleosan omlós tésztát készíteni, de mégis megalkottam a kalács illúzióját :-D

Elkészítés:

  • Vágd apróra a vöröshagymát, majd forró zsiradékon pirítsd meg egy kicsit
  • A hagymát öntsd föl ujjnyi vízzel és dinszteld meg
  • Tegyél a dinsztelt hagymás alapba sót, borsot, piros paprikát, zúzott fokhagymát és keverd át a forró alapot
  • Tedd a fazékba a csirke-darabokat, és forgasd át az alappal
  • Öntsd fel az eddigieket annyi vízzel, hogy legalább 2-3 ujjnyi magasságban a víz ellepje a hozzávalókat
  • Fõzd puhára lassú tûzön, kis fokozaton a csirkét, majd készíts 5 dl magtejfölbõl (kókusztejbõl is lehet!) és 2 tojás sárgájából habarékot
  • A tejben keverd el a tojásokat és öntsd bele a levesbe
  • Az egészet fõzd össze változatlanul takarékon, és majd akkor zárd el alatta a tüzet, amikor már rotyogni kezd

soroksárilevessoroksári leves

Ezt az ételt Soroksáron ünnepekkor szokták készíteni – pl. lakodalmakkor, vagy régen búcsúkor. Rendkívül gazdagon elkészített egytálétel. Különlegessége a hosszú lé, a tejszínes habarás és a hozzáadott kalács.

A soroksáriaktól én is úgy tanultam!


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=86

sponsored links

Keres?s