Sorbet
sponsored links
...avagy a vĂz alapĂș "fagyi"-pont kĂĄnikulai fĂ”szereplĂ”.
Amikor a Kirålylåny még kicsi volt
(Ă©s az sem volt tĂșl rĂ©gen :),
elÔszeretettel ette ezeket a fajta
jeges finomsĂĄgokat
(nem is båntam, hogy nem jégkrém ment bele).
Pofon egyszerĂ» elkĂ©szĂteni, szinte
bĂĄrmilyen gyĂŒmölcsöt fel lehet hozzĂĄ
hasznĂĄlni Ă©s minĂ©l többször fog kĂ©szĂŒlni,
annĂĄl több "ĂzesĂtĂ”t" gondolhatunk ki hozzĂĄ!
Ăs hogy mi is a kĂŒlönbsĂ©g a fagyi Ă©s a sorbet között?
Csak annyi, hogy amĂg a fagyiba tejet Ă©s tejszĂnt is
teszĂŒnk, a sorbet tisztĂĄn vĂz (mĂ©g inkĂĄbb gyĂŒmölcslĂ©)
alapĂș Ă©dessĂ©g.
Ăs maga a sorbet sem Ășj talĂĄlmĂĄny, rĂ©ges-rĂ©gen
volt mår a fagyi Ôse!
MĂ©g egy titok: akĂĄr 5 perc alatt "hozzĂĄ lehet" kĂ©szĂŒlni! :)
A hozzĂĄvalĂłk sorĂĄt most kĂ©t rĂ©szre osztom,mĂ©gpedig azĂ©rt, mert kĂ©t kĂŒlön adagot kĂ©szĂtettem;
az összes mennyisĂ©g 4-4 dl (4-4 rĂșd sorbet) lett.
1.
-25 dkg Ă”szibarack (Ă©rett; tiszta sĂșly)
-1 dl cukorszirup (nagyon hasznos talĂĄlmĂĄny-Ă©s nem csak a koktĂ©lkĂ©szĂtĂ©shez :)))
-5 cl lime-lé
2.
-25 dkg sĂĄrgadinnye (tiszta sĂșly)
-1 dl cukorszirup
-5 cl lime-lé
Ha nem rendelkezĂŒnk cukorsziruppal, el is kĂ©szĂthetjĂŒk:
1-1 arĂĄnyĂș cukor Ă©s vĂz keverĂ©kĂ©t felfĂ”zzĂŒk
és felére be-/elforraljuk.
Mindegy, mennyi mennyisĂ©gbĂ”l kĂ©szĂtjĂŒk, kihĂ»tve elĂĄll!
A hozzåvalókat konyhai robotgépbe tettem,
-nem teljesen pĂ©pesre- mixeltem Ă©s kĂŒlön-kĂŒlön
a tartó-formåba öntöttem.
FagyasztĂł -legalĂĄbb egy Ă©jszakĂĄra-,
majd osztĂĄs! :)))
(Ugye, hogy nem is atomfizika? :)
1-1 arĂĄnyĂș cukor Ă©s vĂz keverĂ©kĂ©t felfĂ”zzĂŒk
és felére be-/elforraljuk.
Mindegy, mennyi mennyisĂ©gbĂ”l kĂ©szĂtjĂŒk, kihĂ»tve elĂĄll!
A hozzåvalókat konyhai robotgépbe tettem,
-nem teljesen pĂ©pesre- mixeltem Ă©s kĂŒlön-kĂŒlön
a tartó-formåba öntöttem.
FagyasztĂł -legalĂĄbb egy Ă©jszakĂĄra-,
majd osztĂĄs! :)))
(Ugye, hogy nem is atomfizika? :)