Sorbet

2014-08-16

sponsored links

...avagy a vĂ­z alapĂș "fagyi"-pont kĂĄnikulai fĂ”szereplĂ”.
Amikor a Kirålylåny még kicsi volt
(Ă©s az sem volt tĂșl rĂ©gen :),
elÔszeretettel ette ezeket a fajta
jeges finomsĂĄgokat
(nem is båntam, hogy nem jégkrém ment bele).
Pofon egyszerû elkészíteni, szinte
bĂĄrmilyen gyĂŒmölcsöt fel lehet hozzĂĄ
hasznĂĄlni Ă©s minĂ©l többször fog kĂ©szĂŒlni,
annål több "ízesítÔt" gondolhatunk ki hozzå!
És hogy mi is a kĂŒlönbsĂ©g a fagyi Ă©s a sorbet között?
Csak annyi, hogy amĂ­g a fagyiba tejet Ă©s tejszĂ­nt is
teszĂŒnk, a sorbet tisztĂĄn vĂ­z (mĂ©g inkĂĄbb gyĂŒmölcslĂ©)
alapĂș Ă©dessĂ©g.
És maga a sorbet sem Ășj talĂĄlmĂĄny, rĂ©ges-rĂ©gen
volt mår a fagyi Ôse!
MĂ©g egy titok: akĂĄr 5 perc alatt "hozzĂĄ lehet" kĂ©szĂŒlni! :)
A hozzåvalók soråt most két részre osztom,
mĂ©gpedig azĂ©rt, mert kĂ©t kĂŒlön adagot kĂ©szĂ­tettem;
az összes mennyisĂ©g 4-4 dl (4-4 rĂșd sorbet) lett.
1.
-25 dkg Ă”szibarack (Ă©rett; tiszta sĂșly)
-1 dl cukorszirup (nagyon hasznos talålmåny-és nem csak a koktélkészítéshez :)))
-5 cl lime-lé

2.
-25 dkg sĂĄrgadinnye (tiszta sĂșly)
-1 dl cukorszirup
-5 cl lime-lé
Ha nem rendelkezĂŒnk cukorsziruppal, el is kĂ©szĂ­thetjĂŒk:
1-1 arĂĄnyĂș cukor Ă©s vĂ­z keverĂ©kĂ©t felfĂ”zzĂŒk
és felére be-/elforraljuk.
Mindegy, mennyi mennyisĂ©gbĂ”l kĂ©szĂ­tjĂŒk, kihĂ»tve elĂĄll!
A hozzåvalókat konyhai robotgépbe tettem,
-nem teljesen pĂ©pesre- mixeltem Ă©s kĂŒlön-kĂŒlön
a tartó-formåba öntöttem.
FagyasztĂł -legalĂĄbb egy Ă©jszakĂĄra-,
majd osztĂĄs! :))) 
(Ugye, hogy nem is atomfizika? :)


Folytatás a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/08/sorb...

sponsored links

Keres?s