Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva

2017-04-19

sponsored links

Sonkás, zöldséges raguval töltött tökcsónakok sajttal megszórva, dinsztelt répával.


Húsvétról maradt még bõven sonka, ez volt az egyik hasznosítása.

Hozzávalók :

  • 2 db kisebb tök
  • 2 szelet sonka
  • 2 fej vörös-
    hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 db csípõs hegyes paprika
  • 1 db paradicsom 
  • 12 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 5 dkg trappista sajt
  • 4 db répa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db chili

Elkészítés:

A tököket hosszában kettévágom, a magokat eltávolítom, a tökök húsát kanállal kivájom. A tök húsát, a zöldségeket és a sonkát aprítom. Az egyik hagymát szintén aprítom, a másikat négybe vágom.

Ahagymát olajon megdinsztelem, rádobom a zöldségeket is.

Majd egy keverõtálba rakom a ragu összetevõt, a tojással és a fûszerekkel összekeverem.

Serpenyõbe locsolok kevés olajat, belefektetem a tökcsónakokat, s megtöltöm a raguval, melléteszem a hagymákat. Letakarom alufóliával és beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe 30 percre.

Közben a répát karikára vágom, olajon megdinsztelem, vágok rá petrezselymet. Lereszelem a sajtot.

Leveszem a fóliát, a tökre szórom a sajtot, s még 10 percig pirítom.

Tálaláskor teszek a tányérra kettõ tököt, s szedek mellé répát és sült hagymát. Díszítem koktélparadicsommal, chilivel és petrezselyemmel.








Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/04/sonk...

sponsored links

Keres?s