Sonkás spárgatekercsek sajtmártásban

2014-06-14

sponsored links


Az elõzõ receptben megfõzött spárgák most kapnak csak igazán szerepet, a leveskészítésen kívül még az alábbi módon is felhasználhatjuk õket.
A sajtmártás amivel tálaltam, egy korábbi receptbõl származik: Sárgarépa metélõhagymás mártásban

Hozzávalók:
  • 1 csg. spárga
  • 20 dkg vékonyra szeletelt sonka
  • 2,5 dl fõzõtejszín
  • 50 g krémsajt 
  • kis csokor metélõhagyma
  • só 
  • bors
A puhára fõtt spárgákat hármasával egybefogjuk, és egy-egy szelet sonkába tekerjük. Használhatunk pulykamellsonkát, csirkesonkát, sertéssonkát, fekete erdei sonkát, ki mit szeret... Az így elkészített tekercseket egy jénai tálban egymás mellé sorakoztatjuk.


tejszínt kislábosban felforraljuk, a metélõhagymát karikákra vágjuk és beleszórjuk.
Egy habverõ segítségével belekeverjük a krémsajtot és összefõzzük, miközben folyamatosan kavarjuk, hogy a sajt egyenletesen feloldódjon a mártásban. Végül picit sózzuk, borsozzuk. 

Sós vízben fõtt burgonyával tálaljuk, amit tálaláskor szintén megszórhatunk finomra vágott metélõhagymával. 

Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/06/s...

sponsored links

Keres?s