Sonkás-almás galette

2014-07-14

sponsored links


A réges-rég nagy sikert aratott, elsõre bizarrnak tûnõ sonkás-almás pizza - galette formában.

Frissen fõzött paradicsomszósz, sonkacsíkok, almaszeletek a ropogós tésztán, könnyed és hallatlanul finom :-)






Sonkás-almás galette


Elkészítési idõ: 75 perc + 30 perc hûtés


Hozzávalók:


A tésztához:


  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 mk. só
  • 1 ek. kefír/natúr joghurt
  • 1 ek. hideg víz



A paradicsomszószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db érett, friss paradicsom
  • só, bors
  • 1 tk. cukor
  • oregánó, bazsalikom - lehet szárított, de még jobb, ha friss!



A rakományhoz:

  • 1 nagy alma
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg sajt
  • 2 tojás
  • só és bors




A hideg vajat villámgyorsan elmorzsoljuk a lisztben, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Azon frissen vékony körlappá nyújtjuk egy sütõpapíron, amit áthúzunk egy nagy tepsire - és hûtõbe tesszük 30 percre.

A paradicsomok héját lehúzzuk: megmossuk õket, aljukon kereszt alakban bevágjuk, és forró vízbe mártjuk fél percre, ezután a héja könnyedén lehúzható. Kockákra vágjuk.

A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk kevés olajon, ráöntjük a felkockázott paradicsomot, ízesítjük a fûszerekkel és a fokhagymával, majd takaréklángon hagyjuk, hogy besûrûsödjön. Néha kavarjunk rajta egyet, és hagyjuk kicsit hûlni, mielõtt a tésztára kennénk.

A kihûtött tésztára kenjük a friss paradicsomszószt úgy, hogy a szélén körös-körül maradjon kb. kétujjnyi sáv szabadon, hogy fel tudjuk majd hajtogatni.

Megszórjuk a csíkokra vágott sonkával, kirakosgatjuk a cikkekre vágott almával.

Most hajtogatjuk fel a szélét körben.

A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, elhabarjuk, és belekeverjük a reszelt sajtot.

A galette tetejére csorgatjuk óvatosan.

180 fokosra elõmelegített sütõben 20-25 percig sütjük, míg a tetején a sajt meg nem színesedik.

Cikkekre vágva tálaljuk.





Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/07/sonkas-almas-...

sponsored links

Keres?s