Sonk?s rakott padlizs?n

2014-05-03

sponsored links

Egy ?jabb rakott csod?t hoztam, ami liszt- ?s tejmentes, toj?s azonban van benne.
A padlizs?nt hossz?ban gyalultam le, a v?kony lapokat bes?ztam ?s kicsit ?llni hagytam. A sert?scombot ?s a f?st?lt sonk?t felcs?koztam, a fokhagym?t megpucoltam ?s lereszeltem, a petrezselymet ?sszev?gtam, a toj?sokat felvertem ?s kev?s h?slevest adtam hozz?. 
Egy s?t?t?lat kizs?roztam, a padlizs?nszeletekkel kib?leltem (2-3 r?tegben), fokhagym?t ?s petrezselymet tettem r?, majd a h?s- ?s sonka cs?kok egy harmad?t, kev?s olaszos f?szerkever?kkel megsz?rtam, majd 2-3 ev?kan?lnyi toj?sos kever?kkel meglocsoltam. (Ez ut?bbi volt hivatott a tejf?lt kiv?ltani.) ?jabb r?teg padlizs?nszelet, fokhagyma-petrezselyem, h?s-sonka, f?szerkever?k, toj?s ?s m?gegyszer ugyanez. A tetej?re padlizs?n ker?lt, amit kev?s h?slevessel locsoltam meg. A t?lat lefedve el?meleg?tett s?t?be raktam (175 fokra), kb. 40 perc ut?n a marad?k toj?sos kever?ket r?kentem ?s m?g 25 percet s?t?ttem fed? n?lk?l, hogy a felesleges l? elp?rologjon, de vigy?zzunk, ne sz?radjon ki! Langyosan szeleteltem fel. 

Hozz?val?k:
2 padlizs?n
3 v?kony szelet sert?scomb
3 szelet h?zi f?st?lt sonka (esetleg szalonna)
3 gerezd fokhagyma
kis csokor petrezselyem
2 toj?s
1,5 dl h?sleves
olaszos f?szerkever?k




Folytats a blogon ... juduspeckonyha.blogspot.com/2014/05/s...

sponsored links

Keres?s