Sokadik variáció palacsintára?

2014-02-18

sponsored links

?azaz így süss nagyon finom, habkönnyû mákos palacsintát!

amerikai palacsinta mákos

Két dolog volt biztos reggel. Az egyik, hogy ami készül az mákos lesz, a másik, hogy 2 tojásfehérje maradékot fogok felhasználni. A tojásom ugyanis elfogyott. Röpke 10 perc gondolkodás után palacsinta készült. Mégpedig nagyon egyszerûen, 5 perc + sütés alatt. Még pihenni se hagytam a tésztát, nem volt rá idõ. Önmagában, porcukorral megszórva is már nagyon finom, de el tudok képzelni hozzá némi meggyet és/vagy vaníliás krémet. Na így már maga lenne a Mennyország! Plusz pozitívum: ügyesen el tudunk tüntetni benne némi maradék tojásfehérjét! ;-)

Hozzávalók

(5 db-hoz)

2 tojásfehérje

csipet só

10 dkg mák

2 ek porcukor

1,5 dl tej

5 dkg liszt

Igen, ez most kis mennyiség, tehát ha nagyobb adagot szeretnétek sütni, értelem szerûen növeljétek minden hozzávaló mennyiségét. A tojások fehérjét egy csipet sóval és egy habverõvel alaposan elkeverjük. Nem verünk belõle kemény habot, csupán ?kifehérítjük?, és buborékossá tesszük. Így:

amerikai palacsinta mákosEzután hozzáadjuk a darált mákot, a porcukort. Alaposan elkeverjük, majd a tejjel fellazítjuk. Végül a lisztet is hozzáadjuk és csomómentesre kikeverjük. Ilyen lesz:

amerikai palacsinta mákos

Egy palacsintasütõt felforrósítunk, kevés olajat cseppentünk rá, szétkenjük, majd ráadagoljuk a palacsintákat. Mivel kisebb méretûeket készítünk, így a közepére öntsük a tésztát, és egy kanál hátuljával terítsük szét a kívánt méretûre. Közepes lángon süssük meg az egyik oldalát addig, amíg el nem tudjuk választani a serpenyõtõl (kb. 1 perc). Óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is süssük készre. Jöhet a következõ ugyanígy. Ha kész vagyunk, kedvünk szerint fogyaszthatjuk. Ez nem az a feltekerõs fajta, sokkal inkább hasonlít az amerikai típusúhoz, tehát csak kenjük, vagy szórjuk meg, és vidáman fogyasszuk el. Jó étvágyat hozzá!

amerikai palacsinta mákos

Off: a menta elkezdett kibújni a kertben, olyan jó volt látni, ahogy elõtör itt-ott.

Szegényt már most megcsipkedtem egy fotó erejéig? :)


Hasonló bejegyzések:





Zabpelyhes palacsinta


DSCF2795_2
Mogyorókrémes palacsinta fehérboros körte mártással



Epres-bodzás-tejszínes palacsinta


DSCF3068_2
Tarte tatin (Francia almatorta)




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/02/18/sokad...

sponsored links

Keres?s