Snidlinges rántotta, palacsintába tekerve

2014-05-12

sponsored links

Vasárnap reggel mindig egy kicsit több idõm van reggelit készíteni és szeretek olyanokat enni ilyenkor, amit hétköznap nem igazán lehet. Sikerült most legalább 10-12 féle fûszert beszereznem, úgyhogy az erkély felét elfoglalták. Tervben van valami egyszerû házi állvány, amire sorba lehetne pakolgatni, mert így olyan, mintha egy kertbe mennék ki. :) Szóval van közöttük snidling is, amit nagyon szeretünk és arra gondoltam, ha már úgyis régen ettünk rántottát, teszek bele egy marékkal.









Snidlinges rántotta, palacsintába tekerve
Hozzávalók (4db):
Palacsinta tésztához:
100 g tk. tönköly búzaliszt
1 tojás
1 dl tej
1 dl szóda
pici cukor és só

Töltelékhez:
4 tojás
2 ek. tej
1 marék snidling
1/2 kaliforniai paprika
1 szál újhagyma
kevés olívaolaj
só, bors

Öntethez:
150 g görög joghurt
kevés tej
2 ek. friss aprított kapor
só, bors

Elkészítés:
A palacsinta tésztát keverjük ki, majd hagyjuk állni, amíg a tölteléket elkészítjük. Az újhagymát vágjuk karikára, a snidlinget apróra, a kaliforniai paprikát pedig kicsi kockára. Kevés olívaolajon futtassuk meg a hagymát és a paprikát. A tojásokat verjük habosra a tejjel, ízesítsük sóval és borssal, tegyük hozzá a snidlinget, majd öntsük a serpenyõbe. Közepes lángon óvatosan forgatva készítsük el a rántottát.
A palacsintákat süssük ki, töltsük meg a rántottával, tekerjük fel.
Az öntethez keverjük ki a hozzávalókat és annyi tejjel hígítsuk, hogy egy kicsit hígabb öntetet kapjunk. Ezzel locsoljuk meg a palacsintákat.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/05/snidl...

sponsored links

Keres?s