Snidlinges fehérboros, tejszínes, tejfölös medvehagyma krémleves sajtos pirított toast-tal

2014-03-29

sponsored links

Snidlinges, fehérboros, tejszínes, tejfölös medvehagyma krémleves sajtos pirított toast-tal

A medvehagymát nem tudom megunni. Nagy kedvenc lett. A medvehagyma és a snidling a többi "rokon"-nal együtt nagyon finom ízt kölcsönöz a levesnek, a sajt pedig megkoronázza ezt az ízvilágot.

Hozzávalók :
  • 1csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor snidling (metélõhagyma) 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál vékony póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 10 szál petrezselyemlevél
  • 2 db  burgonya
  • 1 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db csirkehúsleveskocka
  • õrölt fekete bors
  • oregano
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl fõzõtejszín
  • 4 ek tejföl
  • 1 l víz
Elkészítés:

A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfõzöm.

A hagymákat felvágom,  a snidlingbõl néhány szálat félreteszek díszítésnek, olajon és vajon megdinsztelem

A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a fõzõlevével, belemorzsolom a leveskockákat és  fûszerezem.

A toastot megpirítom,   felkockázom.

Amikor minden megfõtt, hozzáöntöm a bort, a tejszín és a tejfölt  Összeturmixolom.

Tálaláskor merek a tányérba a levesbõl, teszek rá kenyérdarabokat, szórok rá reszelt sajtot és díszítem néhány szál snidlinggel.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/03/snid...

sponsored links

Keres?s