Snickers pite

2013-02-19

sponsored links


 Regisztrált tag vagyok a Desszert.eu oldalon, ahol receptversenyt hirdettek. Erre neveztem ezzel a recepttel, amit fázisfotókkal együtt megnézhettek ITT.
Nézegessétek, értékeljétek, lájkoljátok, és persze süssétek meg ezt a finomságot! Szívbõl ajánlom, nagyon finom! :)

A recept itt is:

Snickers pite
1db 18 cm-es formához, vagy 4db tartelette formához


A tésztához:
125 g búzaliszt
75 g vaj
50 g porcukor
10 g mandulaliszt
 25 g tojás
1 g só - tengeri
A karamellhez:
100 g kristálycukor 
30 g víz
20 g méz
40 g vaj
100 g tejszín
A mogyorós réteghez:
50 g mogyoró (pörkölt, sótlan)
A csokoládés réteghez:
120 g csokoládé - tej
80 g tejszín

Kivajazunk egy kisebb, kerek piteformát (18 cm átmérõjû, 2 cm magas legyen kb.)
A tésztához a hozzávalókat elõkészítjük: A lisztet, a mandulalisztet és a sót egy tálba összeszitáljuk, a tojást egy tálkába kimérjük, és a hideg vajat összekockázzuk egy késsel.
A lisztes keverékhez adjuk a kockázott vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne, míg egy durvább morzsa állagot nem kapunk. (Vigyázzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünktõl.) Hozzáadjuk a tojást, és egy fakanállal eldolgozzuk a tésztában.  
Lisztezett munkalapra borítjuk a tésztát, 1-2-t gyúrunk rajta, majd kb. 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk. Feltekerjük a nyújtófára, és a formába illesztjük a tésztát. A kezünkkel elegyengetjük a tésztát, majd a felesleget levágjuk a forma szélérõl, és villával megszurkáljuk kicsit az alját. 
Mélyhûtõbe tesszük kb. 10 percre, ezalatt elõmelegítjük a sütõt 180 fokra. Ha a sütõnk meleg, betesszük a középsõ rácsra a tésztát, és kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük. A formában hagyjuk hûlni, majd kivesszük egy tányérra.
Míg a tészta hûl, elkészítjük a karamellt: Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot, a mézet és a vizet, és keverés nélkül, közepes láng fölött karamellizáljuk. Egy tálkába tesszük a vajat és a tejszínt, és mikróban összeolvasztjuk õket. Ha a karamellánk szép aranybarna, hozzáöntjük a tejszínes vajat, és folyamatos keverés mellett 1,5 percig még a tûz fölött fõzzük. 


  A kész karamellszószt a kihûlt tésztába öntjük, majd felezett, pörkölt és sótlan mogyoróval körberakosgatjuk. Hûtõben hagyjuk dermedni. 
Elkészítjük a csokoládés réteget: A tejszínt egy lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a csokit, és olvadásig kevergetjük. Ráöntjük a sütinkre, míg teljesen megtelik a tészta.  
Hûtõben hagyjuk dermedni 1-2 órát. A tetejét mogyorószemekkel, és olvasztott étcsokival díszíthetjük.

Folytats a blogon ... muffinmuhely.blogspot.com/2013/02/sni...

sponsored links

Keres?s