Sminkes torta
sponsored links
Hozzávalók a piskótához:
Süssünk együtt címszó alatt, már sokszor bemutattam hogyan is készítem a vizes-piskótákat, ezért ha visszalapoztok, vagy a linkre kattintotok, akkor részletesen lehet tanulmányozni a piskóta készítési folyamatát.
Ez a torta 6 db egész tojásból készült, a lisztbõl visszavettem 2 evõkanálnyit és helyette kakaóport raktam . 27 cm-es torta karikában sült meg.
Ne felejtsétek el a tojásokat mérni kell !!
Tölteléke : - mascarponés - meggyes csokoládé
Hozzávalók :
25 dkg mascarpone
2 deci habtejszín
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant
ízlés szerint porcukor
1-2 evõkanál kakaópor
7 decis magozott meggybefõtt, leszûrve, csak a meggy
2 evk. rum
Elkészítése :
A zselatinporral kemény habbá verem a habtejszínt , félre rakom.
Egy másik edénybe a porcukrot, kakaóport habosra keverem a mascarponével , rummal és a meggyekkel.
A kettõt óvatosan összekeverem, nagyon habosnak és krémesnek kell lennie!
Színezéséhez : fekete, piros, kék és sárga ételfestékeket használtam.
Süssünk együtt címszó alatt, több tortám részletes sütési és díszítési folyamatát bemutattam már, ha valakit érdekel kattintson a linkre és tanulmányozza a piskóta készítését a torta betöltését, a fondanttal való beburkolását, mindenrõl részletesen fotókkal illusztrálva írtam már, de ha valahol elakadnátok , szívesen segítek.