Shea hab és az elsõ kencés ws- ez itt a reklám helye!

2014-06-16

sponsored links

Néhány éve, amikor még magunk is a bolti kínálatból vásároltunk krémeket, kozmetikumokat, meg sem fordult a fejemben, hogy egyszer a boltok polcairól azok a szappanok fognak visszaköszönni, aminek megálmodásában és gyártásában én is aktívan részt veszek! Amikor összetalálkoztunk Ilonával sok-sok beszélgetés után kiderült,  hogy ezekrõl a dolgokról ugyanúgy vélekedünk, majd döntöttünk, hogy nekivágunk és létrehozzuk a Tisztalyó natúr kozmetikai családot! Visszatekintve az elmúlt hónapokra mindenképp jó döntés volt ez!!! :-)

De nem tudunk itt megállni, hiszen a környezetünk és a vásárlóink ösztönöznek minket a folyamatos fejlõdésre, ezért elkezdtük tanítani is azt, hogy hogyan kell otthoni körülmények között vegyszermentes szappant, vagy jelen esetben krémeket készíteni. Természetesen elõször csak baráti, ismerõsi körben, osztottuk az észt! :-)

Majd kiszélesítve ezt a kört immár minden jelentkezõt szívesen látunk boszorkánykonyhánkban!

Remélem õsztõl rendszeresek lesznek az ilyen jellegû összejövetelek mûhelyünkben, ahol baráti hangulatban, családias környezetben alkothatunk együtt, amolyan nõcisen!

Ezen az alkalmon készítettünk sheahabot, ajakbalzsamot, és mandulás testápolót, meglepetésként pedig kaptak a lányok még egy nyári napvédõkrémet és egy krémdezodort is! Mindezeket a természetbõl vett natúr összetevõkbõl, finom olajakból, tartósító szer, színezék és egyéb káros adalékok nélkül készítettük el.

Vízgõzben olvadoznak az alapanyagokVízgõzben olvadoznak az alapanyagok

És szeretnénk neked is kedveskedni tisztelt olvasó, ezért megosztjuk veletek a világ legegyszerûbb és legnagyszerûbb krémének a receptjét. Nálunk ez a testápoló, az arc- és kézkrém is egyben, sõt amíg volt pelenkásunk ez volt a popsikrém is! :-):

Mandulás shea hab

60 gr shea vaj

20 gr kakaóvaj

60 gr mandulaolaj (bármilyen folyékony olaj jó lehet, én még az avokádót szeretem nagyon)

A shea vajat és a kakaóvajat vízgõz felett felolvasztjuk (ez nagyon fontos, mert így az értékes hatóanyagok  benne maradnak, kérlek a mikrót is hanyagold, hiszen ennél már tudatosabb vagy)! Hozzáadjuk a mandulaolajat és betesszük a hûtõbe. Megvárjuk amíg visszadermed, ekkor tudjuk illatosítani is, cseppentsünk néhány csepp 100 % tisztaságú illóolajat (finom pl.: a szantálfa, rózsafa, jázmin, vagy levendula) majd kapjuk elõ a botmixert, esetleg a habverõt, és addig járassuk benne, amíg kifehéredik és eléri a levegõs, könnyed állagát.

Tégelyek betöltés közben.

Töltsük tégelybe és használjuk élvezettel!




Folytats a blogon ... otletvar.cafeblog.hu/2014/06/16/shea-...

sponsored links

Keres?s