SHANGRI-LA CSIRKE

2014-05-10

sponsored links

Kina mesĂ©ses szĂ©p, Yunnan tartomĂĄnyĂĄbĂłl valĂł a következĂ” Ă©tel. Martin Yan receptjĂ©n annyit vĂĄltoztattam, hogy nem a videĂłn is lĂĄthatĂł hegyi yak hĂșsbĂłl vagy marhĂĄbĂłl kĂ©szitettem, mert ezek beszerzĂ©se nĂ©mileg bonyolult lett volna, hanem csirke lett a felhasznĂĄlt hĂșs.
A mĂĄsik, ami kimaradt a receptbĂ”l az a  babpaszta volt. YakhĂșs Ă©s babpaszta nĂ©lkĂŒl is nagyon jĂłizĂŒ lett Ă©s elkĂ©szitĂ©se sem  volt bonyolult.

MarinĂĄlĂĄshoz
1 evĂ”kanĂĄl  vilĂĄgos szĂłjaszĂłsz
1 evĂ”kanĂĄl  sötĂ©t szĂłjaszĂłsz
1 evÔkanål rizsecet vagy szåraz sherry
1 evÔkanål kukoricakeményitÔ





HozzavalĂłk
kb. 34 dkg csirkemell vékony csikokra vågva
2 evÔkanål olaj
szåritott chili pehely, izlés szerint
2 evÔkanål pépesitett fokhagyma
4 szĂĄl Ășjhagyma zöldjĂ©vel egyĂŒtt kb 2 cm es darabokra vĂĄgva
Egy kaliforniai  vagy mĂĄsfajta  piros paprika kb.fele rĂ©sze vĂ©kony  hosszĂșkĂĄs csikokra vĂĄgva
1 evÔkanål hoisin szósz

Hoisin szĂłsz
Az Ă©des Ă©s pikĂĄns mĂĄrtĂĄs fermentĂĄlt ĂĄltalĂĄban szĂłjababbĂłl, lisztbĂ”l, cukorbĂłl, ecetbĂ”l, vĂ­zbĂ”l, fĂ»szerekbĂ”l, fokhagymĂĄbĂłl Ă©s szĂĄrĂ­tott csilipaprikĂĄbĂłl kĂ©szĂŒl. FĂ»szeres Ă­zĂ», enyhĂ©n Ă©deskĂ©s, ragacsos sötĂ©t szĂ­nĂ» szĂłsz.


ElĂ”ször kĂ©szitsĂŒk el a marinĂĄlĂłt. Egy mĂ©ly tĂĄlba tegyĂŒk a kĂ©tfajta szĂłjaszĂłszt a rizsecetet Ă©s a kukoricakemĂ©nyitĂ”t Ă©s jĂłl keverjĂŒk össze.

A csirkehĂșst vĂĄgjuk vĂ©kony csikokra Ă©s tegyĂŒk a marinĂĄlĂł folyadĂ©kba, keverjĂŒk össze Ă©s hagyjuk ĂĄllni 10 percig.
MelegitsĂŒk fel nagyon  a wokot vagy serpenyĂ”t Ă©s tegyĂŒnk bele 2 evĂ”kanĂĄl olajat Ă©s egyenletesen oszlassuk el benne.
TegyĂŒk a wokba elĂ”ször az ĂĄtnyomott fokhagymĂĄt Ă©s pĂĄr mĂĄsodpercig  sĂŒssĂŒk persze kevergetĂ©s közben, hogy kiadja az illatĂĄt
EzutĂĄn tegyĂŒk bele a hĂșst Ă©s piritsuk fehĂ©redĂ©sig 3-4 percig, majd adjuk hozzĂĄ a zöldhagymĂĄt ,a paprikĂĄt, Ă©s a hoisin szĂłszt Ă©s mĂ©g pĂĄr percig kevergetve sĂŒssĂŒk. Melegen tĂĄlaljuk.


Folytatás a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2014/05/shangr...

sponsored links

Keres?s