Sertés T-bone steak fûszervajjal

2014-07-04

sponsored links




Nagyon szeretem a sertéshúst. Rendkívül ízletes, sokszínûen felhasználható és tévhit, hogy egészségtelen. Az én egészségemnek mindenképpen jobbat tesz, mint a csirkemell. J

Persze sohasem magammal kell megküzdenem, amikor a konyhapulton két 35 dkg-os, csontos, nyers sertéshús vár a sorára, hanem a családdal. Nem is értem, hogy nem látják meg benne már ekkor a kivételes lehetõséget, hogy ma egy igazi ínyenc fogás kerül az asztalra. De végül belenyugszanak, hogy se nem pasta, se nem csirkemell kerül az asztalra.
Azután, úgy fél óra leforgása múlva jön a Kisfiam, hogy mikor eszünk már, olyan jó illat van, és amikor megpillantja a sülteket, akkor azt mondja: wow, anya ez istenien néz ki!
No de mi is történt abban a harminc percben a konyhában?

Hozzávalók 2 adaghoz:

2 db egyenként 35 dkg-os csontos rövidkaraj szûzpecsenyével
3 gerezd fokhagyma
1-1   ág rozmaring és kakukkfû
1 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál vaj
Maldon sóvirág
frissen õrölt bors

A tálaláshoz egy-egy szelet fûszervaj, én most még a medvehagymás-bazsalikomos fûszervajból szeleteltem, amibõl még maradt egy kevés mutatóban.
Vastagaljú serpenyõben felforrósítottam a vajat és az olajat, beledobtam a fûszerágakat és a fokhagymát majd oldalanként 1-1 perc alatt kérget sütöttem a steakekre. Csak a serpenyõben fûszereztem õket. Ezután alacsony falú jénaiba helyeztem a húsokat, majd a serpenyõ tartalmát ráöntöttem, majd betoltam 20 percre a 150 C fokra elõmelegített sütõbe. 
Érdemes ellenõrizni sütés közben húsokat, hogy ne maradjanak nyersek, de ne süljenek túl, ne száradjanak ki. Egyszerûen csak nyomjuk meg a húst és érezni fogjuk, hogy mennyire rugalmas.
A család a jobban átsült húsokat kedveli, így maradtak a steakek 20 percig a sütõben, de 15 perc is elégséges lehet, hogy a csontoknál rózsaszín, így még puhább és szaftosabb steaket kapjunk. Kiszárítani, agyonsütni pedig semmiképpen nem érdemes! 







A húsokat tányérra szedtem, a pecsenyelevet leszûrtem a tálaláshoz.
Tálalás elõtt 5 percig pihentettem, addig éppen elkészültek az ételfotók, hogy bemutathassam ezt az igazán különlegesen finom, mégis roppant egyszerûen elkészíthetõ ételt. Jól átsült, mégis szaftos volt és puha és nagyon, de nagyon ízletes.

Kizárólag hétköznapi ínyenceknek! J





Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s