Serpenyõs zöldségek

2014-08-17

sponsored links

Amikor nem vágyunk semmire és otthon szinte üres az hûtõ, akkor bátran dobjunk össze pár dolgot, tuti valami jó sül ki belõle. Újburgonya igaz nincs már, de kockára vágott sült krumplival is nagyon finom. De inkább pároljuk és után süssük meg egy pici olívaolajban, minthogy egy liter olajba dobnánk bele.
Tökéletes ebédre vagy akár vacsorára is.
A receptem megjelent az augusztusi Kifõztük magazinban.





Serpenyõs zöldségek
Hozzávalók (2 személy részére):
50 dkg kisebb újburgonya
1 db fehér paprika
1 db kaliforniai paprika
1 kisebb cukkini
2 szál újhagyma

õrölt bors
friss rozmaring
2 evõkanál olívaolaj
kevés víz
10 dkg feta sajt
1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az újburgonyát megmossuk, nem szükséges megpucolni, hiszen nagyon vékony a héja. A paprikákat és a cukkinit felkockázzuk közepes nagyságúra, majd az újhagymát karikákra vágjuk. Felhevítjük az olajat egy nagyobb fedeles serpenyõbe, beletesszük az egészben hagyott újburgonyát, megsózzuk, ráöntünk egy kis vizet, majd fedõ alatt fél puhára pároljuk. Miután lekerült a fedõ, pirítjuk egy pár percig addig, amíg a víz teljesen el nem párolog és a burgonya kérget nem kap. Ezután rátehetjük a feldarabolt paprikákat, cukkinit és az újhagymát. Frissen õrölt borssal és feldarabolt rozmaringgal ízesítjük. Miután megpuhultak a zöldségek, levesszük a tûzrõl és felkockázott feta sajttal és petrezselyemzölddel díszítjük.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/08/serpe...

sponsored links

Keres?s