Serpenyõs pizza kelbimbóval ? ?Végigfõzni a Meatless-t?

2014-04-05

sponsored links

Szörnyen le vagyok maradva az írással. Juhsajtos, kelbimbós, citromos pizza. ráadásul öntöttvas serpenyõben sütve. Furcsán hangzik elsõre, mi? Nekem másodikra is az volt, de valami szuper dolog kerekedett belõle, úgyhogy éljen a serpenyõs pizza, éljen a kelbimbó!

Hozzávalók:

  • 1 adag pizzatészta
  • egy fél biocitrom nagyon vékony szeletekre vágva
  • 1 friss mozzarella golyó
  • 2-3 csésze leveleire szedett kelbimbó
  • 2/3 csésze reszelt juhsajt (eredetileg pecorino, én valami kemény magyar juhsajtot használtam)
  • kevés olívaolaj

A sütõt elõmelegítem 230-250 fokra, és bekapcsolom a fõzõlapot ? közepesnél kicsit magasabb hõfokra. Elõveszek egy nagyon nagy, vagy 2 kisebb öntöttvas serpenyõt, és kiolajozom az alját. Beleteszem a tésztát, lenyomom és kihúzkodom a széléig ? akkor jó, ha amerikai típusú pizzára hasonlít a vastagsága. A tészta szélét megkenem olajjal. A mozzarellát szeletekre vágom, és a tésztára pakolom. Megszórom a juhsajt felével. A kelbimbó leveleket összekeverem a maradék juhsajttal és a pizzára szórom. A tetejére pakolom a citromszeleteket. 4-5 percig a fõzõlapon sütöm, hogy kicsit megpiruljon az alja, majd kb. 10 perc alatt készre sütöm a sütõben.

2-3 adag lesz belõle.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/04/serpeny...

sponsored links

Keres?s