Sencor botmixer 9 az 1-ben ? termékteszt

2017-04-22

sponsored links





TesztelĂ©sre kaptam, Ă­gy egy hĂłnapig volt a tĂĄrsam a konyhĂĄban a Sencor SHB 5501CH tĂ­pusĂș 9 az 1-ben botmixere. Én nem is botmixernek hĂ­vnĂĄm, mert a tudĂĄsa annĂĄl jĂłval tĂșlmutat. A klasszikus botmixeres feladat mellett habot ver, aprĂ­t, darĂĄl, szeletel is.

Nekem ilyen gĂ©pem nincsen, csak egy sima botmixer, amit valamilyen Ă©rthetetlen mĂłdnĂĄl fogva Ășgy terveztek, hogy nem levehetĂ” a szĂĄra, Ă­gy gyakorlatilag csak a kĂĄd felett elmosni. SzĂłval tĂșlzott összehasonlĂ­tĂĄsi alapom nincs, az enyĂ©m teszi a dolgĂĄt egy ĂĄtlagos teljesĂ­tmĂ©nnyel. Smoothiek kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re, pĂŒrĂ©sĂ­tĂ©sre szoktam hasznĂĄlni. Volt, hogy prĂłbĂĄltam vele mogyorĂłvajat csiholni mogyorĂłbĂłl, na, azt mĂĄr nem szerette.

Amikor megbeszĂ©ltĂŒk, hogy kapok egy gĂ©pet tesztelĂ©sre, persze szĂ©tnĂ©ztem a Sencor oldalĂĄn Ă©s mĂĄr vĂĄrtam, hogy milyen szĂ­nĂ» mixer fog Ă©rkezni. Annyira jĂł szĂ­neik vannak. Szerintem tuti jobban ?meg lehetne venni? a nĂ”ket szĂ­nes hĂĄztartĂĄsi gĂ©pekkel, mĂ»szaki cikkekkel. Vagy csak Ă©n vĂĄlasztok Ășgy pl. telefont, laptopot, hogy okĂ©, a teljesĂ­tmĂ©nye fontos, de ne fekete legyen? ? VĂ©gĂŒl a bohĂłkĂĄs szĂ­nes helyett egy elegĂĄns metĂĄlfĂ©nyĂ» barnĂĄt kaptam (na, ilyet autĂłban is elfogadnĂ©k), sugallja az erĂ”t, a minĂ”sĂ©get.



3 kĂŒlönbözĂ” edĂ©ny tartozik hozzĂĄ, egy 800 ml-es magas pohĂĄr a mixelĂ©shez, habverĂ©shez, egy 500 ml-es aprĂ­tĂł edĂ©ny Ă©s egy 800 ml-es mixelĂ” edĂ©ny. Az Ă©n felhasznĂĄlĂĄsi szokĂĄsaim szerint elĂ©g lett volna egy edĂ©ny is a kettĂ” helyett az aprĂ­tĂĄshoz-mixelĂ©shez, de valĂłszĂ­nĂ»leg csak Ă©n nem jöttem rĂĄ, hogy miĂ©rt praktikus a 2. Azon kĂ­vĂŒl, hogy egyszerre több dolgot is tudunk mixelni, illetve utĂĄna tĂĄrolni. A magas edĂ©ny persze kell kĂŒlön, abbĂłl akĂĄr nagyobb is jĂłl jött volna az ipari mennyisĂ©gĂ» smoothie-khoz, amit nĂ©ha megittam ?



A botmixer 1000 W-os Ă©s azt Ă­rjĂĄk, hogy extra csendes, valĂłban kellemesebb hangja van, mint a sajĂĄtomnak. És van benne erĂ” bĂ”ven, Ă©rezni, hogy indĂ­tĂĄskor ?megrĂĄntja? a karomat. 20 fordulat közĂŒl lehet vĂĄlasztani, Ă©n kb 15-re beĂĄllĂ­tottam, utĂĄna nem tekergettem, vĂ­gan vitt mindent. Mivel fĂ©mbĂ”l van, Ă­gy lehet vele forrĂł dolgokat is mixelni, ez jĂłl jön krĂ©mlevesek, szĂłszok esetĂ©ben, de ezeket a mĂ»anyagpohĂĄrban nem lehet, mivel abba max 45 C-os dolgokat lehet önteni. A gĂ©phez lehet habverĂ” szĂĄrat is csatlakoztatni, ami kĂŒlönleges, hogy duplaszĂĄrĂș, Ă­gy nem kell kompromisszumot kötni. Én eddig csak egyszĂĄrasakat lĂĄttam, amik azĂ©rt nem annyira jĂłk a habverĂ©sben. Nagyon könnyen, 2 gomb egyszeri megnyomĂĄsĂĄval lehet a szĂĄrakat levenni, a feltevĂ©shez csak a megfelelĂ” helyre kell helyezni Ă©s ?felkattan?.



A többi részt hasznåltam sajtreszelésre, kåposztareszelésre, zsemlemorzsa készítésére, gombafasírt anyagånak az elkészítésére. A sajtreszelésnél hagyott a végén sajnos egy darabot, ami mår nem ment åt a reszelÔn, így elÔ kellett vennem a kézi reszelÔt is. De legalåbb az egészet nem nekem kellett végiggyaszitolni a reszelÔn. (Általåban veszek egy nagyobb darab, pl egy kilós vagy 75 dekås sajtot egyben, amit lereszelve kisebb adagokban fagyasztok le, így gyakorlatilag rögtön hasznålhatom pl. mikrós kajamelegítésnél is, sajtból sosem lehet elég az ételen :D). 



Az összes edĂ©ny aljĂĄn vagy alsĂł szĂ©lĂ©n gumiborĂ­tĂĄs van, Ă­gy nem kell fĂ©lni, hogy mixelĂ©s közben elmozdul, nagyon jĂłl tapad a konyhapulthoz. Egy negatĂ­vumot tapasztaltam, hogy a botmixer megkaristolta a hozzĂĄ adott mĂ»anyagpohĂĄr falĂĄt. VĂ©gigtapogattam, teljesen sima a rĂșd felĂŒlete, de lehet, hogy a szĂ©le kissĂ© mĂ©gis Ă©les a mĂ»anyaghoz. RemĂ©lem, hogy ez csak valami egyedi problĂ©ma volt nĂĄlam vagy javĂ­tanak rajta, mert olyan szĂ©pek ujonnan ezek a mĂ»anyagedĂ©nyek, kĂĄr lenne Ă©rtĂŒk (csak a pohĂĄr karcolĂłdott nĂĄlam).

ÖsszessĂ©gĂ©ben azt mondom, hogy jĂłl Ă©s könnyen hasznĂĄlhatĂł, erĂ”s kĂ©szĂŒlĂ©k. Nekem elĂ©g lenne egy 2 poharas vĂĄltozat is, de többfogĂĄsos ebĂ©dnĂ©l valĂłszĂ­nĂ»leg jĂłl kihasznĂĄlhatĂł mindhĂĄrom pohĂĄr ? Ă©s milyen jĂł, hogy nem kell öntögetni mĂĄshova, hogy befĂ©rjen a következĂ”fĂ©le mixelni-, darĂĄlni- vagy szeletelnivalĂł. ElegĂĄns megjelenĂ©sĂ» Ă©s strapabĂ­rĂł, szerintem, aki megveszi, sĂ»rĂ»n fogja hasznĂĄlni.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalål Facebook oldalåhoz és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirÔl! ?

Folytatás a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/04/22/senc...

sponsored links

Keres?s