Semmi Extra ? Hamburger Extra

2014-02-17

sponsored links

Nem egy helyen olvastam már a Budán nyitott Semmi Extráról, de a vizit rendszerint valami miatt meghiúsult. Mikor végre a bolygók is úgy álltak, hogy ideális lett volna egy tesztelés akkor az étteremben egyetlen üres asztal sem volt, így megint el kellett halasztani. Bell-nek hála viszont sikerült telefonon foglalni asztalt így már semmi nem állhatott utamba, eljutottam hát a Semmi Extrába. A fenti zónában kaptuk meg asztalunkat, ahol a székek gyanúsan hasonlítanak a mozikban található verziókhoz, pohártartóval karfájukban. A hely nagyobb hányada inkább a lenti szinten található, ahol még több asztal és egy pult is található.

Fent az átellenes sarokban egy utcafrontos konyha is operál ami rendkívül látványos, viszont az onnan kiáradó illatokból bõségesen jut a vendégeknek is, így garantált, hogy ottlétünk alatt ruháink magukba szívnak egy vacsorára is elegendõ kajálda bukét. A pincérek annak ellenére, hogy 90%-ig tele a hely egészen gyorsan megjelennek és rövid tájékoztatás mellett vázolják lehetõségeinket. A burgerek közül nekem a Hamburger extra lett a tökéletes jelölt, természetesen menü opcióban. A menü annyit tesz, hogy kapunk köretet és üdítõt, 400 forint felárért.

A wasabis uborkasaláta rovat a feltétek között igazán kíváncsivá tett, nem nagyon tudom elképzelni egy burgerben a karakteres orrtisztító wasabi erejét és ízét, de izgatottá tett az biztos. Mellé társul még bacon és Cheddar sajt is, illetve némi zöldség a leírás alapján. Köretként kérhetünk hasábburgonyát és krokettet, utóbbiról nekem mindig az ûrhajós kaják jutnak eszembe így maradtam a hasábnál. A sörrõl sem szabad megfeledkezni, abból egy korsó csapolt Krombacher lett, amirõl pedig a német Forma1-es közvetítések legendás fazonja, Kai Abel ugrik be, fogalmam sincsen miért valójában.

Esztétikai megjelenés: Egy szép fonott kosárban amiben egy zsírpapír van alul, helyezkedik el a burger és a köret. A mártogatós szószt egy mûanyag pikszisben becsapták a kettõ közé. A hambi bucija elsõre meglep, szép nagy tök és szezámmagok díszítik tetejét. Ezek nélkül színre azt mondanám, hogy akár lehetne egy hagyományos zsemle is. A köret feltûnõen sötét árnyalatú, sõt vannak közte szinte feketére kozmált hasábok is, néhol elbizonytalanít a látvány vele kapcsolatban. Kicsit trükközve de remek bepillantást nyerhetünk a burgerre oldalról is, ami már sokkal szívmelengetõbb látvány mivel egy korrekt húspogácsán egy szépen megolvadt szalmasárga Cheddar van, ezeket pedig megkoronázván egy szelet pirított bacon nyugszik. Fedelétõl megfosztva meglátjuk a wasabis dolgot is illetve két karika uborkát is, színre nem éppen wasabis, inkább joghurtos, de a látszat persze sokszor csalóka. Az összkép pofás, egyedül a krumplit sajnálom, hogy túlszoliztatták.

Pont: 8/10

Ízvilág: A zsemle teljesen más, mint egy kétnapos éjjel-nappalis vizeszsömle, sokkal omlósabb és persze frissebb. A magok ízét minimálisan érezni, fõleg ha egyet pont el tudunk csaklizni és külön ropogtatni rajta. A hús jól átsült enyhén érezni, hogy fûszeres, de amúgy abban “semmi extra” szerintem. A Cheddar ízletes és lágyan olvadtan ragaszkodik a húspogácsához. A bacon iciripicirit sós, ennél lehetne talán több is benne. A wasabit az elsõ jó pár falatnál nem éreztem, aztán egyszer csak beütött és bang, elindult az orrnyílástisztítás. Eddig leginkább sushik mellé kóstoltam, de azt kell mondjam, hogy ebben sem vizsgázik rosszul, sõt! A zöldségek közül a paradicsom egészen ízletes, és a többivel sincsen semmi gond. A krumpli 70%-ban jó, viszont a maradék tényleg túlsült és nem finom, érezni rajta az égett íz”világot” ami, mint tudjuk nem éppen kellemes. A sör, na az tökéletes.

Pont: 8/10

 

Mennyiség: Cseles, a burger mérete alapján nem hittem volna, hogy ilyen laktató, sokkal inkább az a oké elmegy kategória ha ránézünk. Falatozás közben viszont egyre jobban jött a telített érzés és a burgerbõl még mindig volt elõttem. Persze nem mondom, hogy a végére úgy megduzzadt a belem, hogy beszorultam az asztal mögé, de ebédre tökéletesen megfelelt körettel és a sörrel együtt. A húspogácsát 15-18 dkg közé tippelem, a rajta lévõ sajt pedig egy szép nagy szelet, tökéletesen lefedi. A bacon nem hajszálvékony szelet. Zöldségbõl pont elegendõ van, ennél többet én nem kérnék bele. A wasabis szósz pár falatnál jött elõ úgy Isten igazán, de nem is baj, mert ha ezt az erõs íz végig kísérné minden falatunkat, akkor semmi más hozzávaló ízét nem éreznénk meg. A köret jó adag, még úgy is ha kivesszük belõle a szenes példányokat. Összességében egy korrekt bõ 4 órás adag szerintem.

Pont: 8/10

Ár/érték: Nos menüvel a Hamburger Extra pontosan 1490 forint ami egyáltalán nem mondató soknak. Viszont ami feltûnt, hogy menü ide-oda, de az jelen esetben csak a krumplit jelentette, a sört kiszámolták alapáron más üdítõt pedig nem kaptam. Talán egy apró zárlat a rendszerben, de ez így nem igazán fedi a valóságot, ha menüben kérjük a hambit. Ettõl eltekintve ennyiért egy igazán jó fogás és alig van pár pillanatra a Móricz Zsigmond körtétnél, ami sajnos, nem sajnos sokak számára eddig csak a Wikingert jelentette. A Semmi Extra egy alaposan átgondolt, letisztul hely pár apró gikszerrel (szagelszívás) amit talán orvosolni tudnak. Aki tervezi a menetelt hozzájuk, mindenképpen csörögjön oda asztalért, különben könnyen hoppon maradhat és csak nézheti ahogy mások esznek odabent.

Pont: 8/10

(ha pontosan szeretnéd tudni hol van a Semmi Extra akkor klikk IDE!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide13
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide14
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/semmi-extra-hamburger-e...

sponsored links

Keres?s