Segítsüti - Habcsókos, almás-mákos torta

2014-03-30

sponsored links

Ismét nagy örömmel veszünk részt a Segítsüti sütiárverésén. Az elõzõ árverés óta, nálunk is bõvült a gyermek létszám, így nem csak bloggerként de anyukaként is szívesen állunk a jó ügy mellé.

Mirõl is szól a Segítsüti?
30 gasztroblogger minden évben kétszer összefog, hogy segítsen egy alapítványnak. A befolyt támogatási összegbõl most a SUHANJ! Alapítványt és rajtuk keresztül a sérült és fogyatékos gyerekeket, az õ sportolási lehetõségeiket támogatják, különbözõ sporteszközök vásárlásával.

Hogyan segítünk?
Minden gasztroblogger süt egy édességet, melyet a Segítsüti weboldalon tesz közzé.

Hogyan segíthetsz?
Licitálj a sütinkre 2013. március 30. - április 2-ig, délután 16 óráig a segitsuti.hu -n! A licit nyertesének a sütit újra megsütjük és személyesen, megbeszélés szerint, eljuttatjuk. A licitre beérkezett teljes összeget a Suhanj! Alapítvány kapja meg.



Hozzávalók:
26 cm-es formához
a képen 18 cm-es torta látható

tésztához:
  • 3 tojás
  • 6 evõkanál olaj
  • 2,5 dl joghurt vagy tejföl
  • 200 gr cukor
  • 340 gr liszt
  • 1 teás kanál szódabikarbóna
  • 5 kanál csokis, zabpelyhes mûzli
  • 2 nagy alma reszelve
  • 1 ek fahéj
A tojásokat az olajjal, cukorral, joghurttal robotgép segítségével kikavarjuk. Hozzáadjuk a reszelt almát, fahéjat, majd a szódabikarbónás lisztet. Ízlés szerint teszünk bele zabpelyhet, csokidarabokat. Elõmelegített sütõben kb 180-200 fokon 25 percig sütjük. Ha kicsit púpos, a tetjét egyenesre vágjuk. (várjuk meg míg kihûl)

krémhez:
  • 1,5 csomag tejszínes puding
  • 0,5 l tej
  • 3 ek cukor
  • 4 ek darált mák
  • pár csepp citromlé
Elkészítjük ízlés szerint cukorral a tejszínes pudingot, majd hozzákeverünk mákot, pár csepp citromlét, ha szükséges még cukrot. Langyosan a tortára kenjük. Félretesszük kicsit megdermedni.



habcsókhoz:
  • 3-4 tojás fehérje
  • kb. 300 gr por ukor (ez változó)
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
A tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval, robotgéppel közepesen kemény habbá verjük. Cukorból a tojás fehérje méretétõl függõen változó, hogy mennyit vesz fel. 
Habzsákkinyomó segítségével vagy kiskanállal egyforma halmokat teszünk a torta tetejére. Kicsit megkócoljuk és néhány percre forró sütõbe tesszük. Fontos, hogy forró legyen a sütõ (kb. 230 fok légkeverés, esetleg egy perc grillfokozat)

A kész tortát fogyasztás elõtt tegyük hûtõbe. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.
Puha szaftos tészta, mákos krémmel, édes habos csókkal a tetején :)

Korábbi segítsütijeink:
http://green-tearoom.blogspot.hu/2013/04/segitsuti-perecek.html
http://green-tearoom.blogspot.hu/2012/03/segitsuti-segits-te-is.html

Folytats a blogon ... green-tearoom.blogspot.com/2014/03/se...

sponsored links

Keres?s