Savanyú káposztasaláta

2014-07-16

sponsored links

Mostanában még inkább rákényszerülök, hogy a lehetõ legolcsóbb ételeket készítsem, de ezeknek ugyanakkor egészségesnek is kell lenniük. Az egyik receptgyûjtõ oldalon találtam rá az alábbi recept eredetijére, amit némileg átalakítottam, mert furcsának találtam a savanyú káposzta ? hagyma ? alma kombinációt. Azóta azonban kipróbáltam almával, és amellett hogy igazi vitaminbomba, hûsítõ finomság is a nyári melegben.

DSCF0752.JPG

Hozzávalók :

-          fél kiló savanyú káposzta
-          kb 3 nagyobb újkrumpli

-          1 nagyobb fej lilahagyma

-          fél dl napraforgó olaj (vagy olívaolaj/tökmagolaj)

-          1 citrom

-          só, õrölt kömény

-          kettõ nagyobb virsli ( elhagyható)

A krumplit és a virslit is megfõzzük, majd elõbbit felkockázzuk, utóbbit karikázzuk. A káposzta levét kinyomkodjuk, és összekeverjük az apróra vágott lilahagymával, a virslikarikákkal és a burgonyakockákkal. Az olajat kikeverjük a citrom levével, a sóval és köménnyel ( a fûszereket ízlés szerint
adagoljuk). Ezután jól megöntözzük a salátát a lével, összekeverjük, majd letakarjuk és hûtõbe tesszük 1-2 órára.

Az eredeti receptben alma (2 db) szerepel a krumpli és virsli helyett, míg a többi hozzávaló aránya és az elkészítési mód változatlan. Mindkét verzió nagyon finom, különleges és mégis pofon egyszerû és olcsó. Ehetjük magában vagy tálalhatjuk köretként/ salátaként. 

DSCF0748.JPG

forrás: http://www.nosalty.hu/recept/savanyu-kaposzta-salata

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/07/16/savanyu_k...

sponsored links

Keres?s