Savanyú hagyma és csipõs paprika

2014-07-02

sponsored links

A grillezett husik mellé nagyon szeretem a savanyúságot is. Készitettem egy-egy adag savanyú lila hagymát és chilli paprikát, ha hirtelen eszünkbe jut a sütkérezés, legyen mihez nyúlni.

savanyusag

Savanyú lilahagyma 4 személyre: 2 db. nagyobb lilahagyma, 2oo ml fehérbor ecet, 5 dkg cukor, 1 kiskanálnyi só, 1 babérlevél, 1 db. chilli paprika.

A hagymákat megpucoltam, és vékonyra szeleteltem. A többi hozzávalót egy lábosban összevegyitettem, és felforraltam. Beledobtam a hagymát és kb. 3o másodpercet hagytam fõni. Levettem a tûzrõl, és amikor  teljesen kihûlt befõttes üvegbe tettem, hûtõben tároltam. Kb. 6-8 óra leforgása alatt a lila hagyma szép rózsaszinné változik.

Savanyú csipõs paprika: 35 dkg csipõs paprika, 2oo ml almaecet, 2 kiskanálnyi szines bors, 2 száritott babérlevél, 2 cikk fokhagyma, 2 kiskanálnyi só, 2 kiskanálnyi cukor.

Én chillibõl készitettem, annyira csip, hogy csak karikánként tudom enni, Minden karika után fél órát lángol a szám. Ilyen ritmusban még a jövõ évi grill party-kat is megéri:)). De nagyon finom, megéri a ?szenvedést?.

Szóval, a paprikákat karikákra vágtam, és egy kis üvegbe helyeztem. A többi hozzávalót összekevertem,  kb. 5 percig forraltam, majd ráöntöttem a paprikára. Hagytam kihûlni, majd a hûtõbe tettem. Pár hónapig nyugodtan tárolható.






Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s