Salátaleves sóskával és labodával

2014-05-14

sponsored links


Egy igazi tavaszi leves friss, kert levelekkel. A saláta és a sóska anyósom kertjébõl, a labodát pedig a piacon vettem. Két csokorral kértem, mire mondja a bácsi: adjon 3 lejt, és vigye az egészet, hogy már mehessünk haza. 5 csokor volt összesen, a leveshez kettõt használtam fel, úgyhogy még lesz labodás folytatás. Érdekes, hogy a lányok mennyire idegenkednek a színétõl. Minden egyes ételnél meg kell barátkozniuk vele. De miután ráveszik magukat a kóstolásra, már jóízûen tolják befelé. :) Nagylányom is azt mondta tegnap: hát miért nem mondtad, hogy a laboda nem másítja meg az ízét? Hát ez salátaleves! (Amit imád.-szerk. megj.) Persze, mondtam én addig is, de nem hitte. :) Szóval, nagyon finom, a sóska meg megsavanyította, úgyhogy semmi egyéb savanyítás nem kellett hozzá. Amiben kissé másabb volt mégis, hogy a szokásosnál kevesebb fokhagymát raktam bele, de ezt is ízlés szerint lehet adagolni. Az adag elég nagy, de ha valaki szereti, ne féljen tõle, másnap elfogy. Legalábbis én nem tudom megunni. Hagyományosan, hidegen ettük forró túrós puliszkával, de önmagában is finom.

Salátaleves sóskával és labodával

Hozzávalók 5-7 személyre: 1 fejes saláta, 2 nagy csokor labodalevél, 1 nagy marék sóska, 1 csokor zöldhagyma, 5-6 cikk ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/05/s...

sponsored links

Keres?s