Saltimbocca

2014-02-28

sponsored links

Ismét egy egyszerû étel hangzatos névvel. Magyarra fordítva azt jelenti, ugorj a számba :)

Ez a vicces név annyit takar, hogy a húst kisebb, egy-két falatnyi adagokra vágjuk, így fedjük le finom érlelt sonkával, majd rátûzünk egy zsályalevelet.

Ez utóbbira pedig roppant büszke vagyok, hiszen az én kis kertemben nõtt a zsálya. Én ültettem. Szerencsére a fûszernövények nem túl igényesek, átélte a telet (a kakukkfû és a rozmaring is!). Mindenkinek ajánlom, akinek akár egy zsebkendõnyi kis kertje is van, legalább ezt a három növényt próbálja tartani, összehasonlíthatatlan a friss fûszer íze az ételben. A negyedik a bazsalikom, de az sajnos nem szereti a hideget, meg valamiért engem se, nálam elpusztul? Azért nem adom fel, fõ a kitartás!

Vissza az ételhez. Ez egy olasz klasszikus, ha jól tudom, eredetileg borjúhúsból készül, én most csirkecomb-filébõl készítettem, az a kedvenc húsfajtám. Bármilyen körettel finom, én friss salátával fogyasztottam, de krumplipürével is finom lehet. A maradékot meg estig csak úgy magában elcsipegetni? :)

Saltimbocca csirkecombból

DSC_4815s

Hozzávalók 4 fõre:

5 egész csirkecomb

15 dkg pármai sonka

Kb. 25 db nagyméretû zsályalevél

Olaj

Só, bors



A csirkecombokat kifilézzük, bõrüket félre tesszük. Kétujjnyi darabokat vágunk a húsból, befedjük ugyanekkora sonkadarabbal, ráhelyezünk egy zsályalevelet. Az egészet fogpiszkálóval rögzítjük.

200 fokos sütõben kb. fél órát sütjük.

Ízlés szerinti körettel fogyasztjuk.

DSC_4836s

Szeretném nektek bemutatni a Foodpanda nevû céget, internetes ételrendelésre van lehetõség náluk.

Itt találjátok: http://www.foodpanda.hu/


Hasonló bejegyzések:




P1010064s
Lelkiismeret-furdalás nélkül


989
Nyertesek 2.



Tavaszi gyûjtögetés


O
Könnyû nyári ebéd




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s