Sajtos-túrós gombagolyó

2014-05-23

sponsored links






A Kutyával van 1-2 érdekes szokásunk, pl. az, hogy bizonyos ételeket napokon keresztül képesek vagyunk enni anélkül, hogy megunnánk. Pl. a túrógaluska vagy a szendvics is ilyen étel, sõt a sajtos-túrós puffancsot is minimum 3 egymást követõ napon szoktam elkészíteni, hogy aztán megint feledésbe merüljön egy idõre. Ez utóbbi étel épp mostanában is legalább 3 alkalommal asztalra került. De még mindig maradt egy kis túróm. :D Hiába, nálunk az szinte sosem fogy el, mert rendszerint annyit bespájzolok belõle. Szóval maradt egy kevés, és úgy gondoltam, megbolondítom valamivel, hogy olyan is legyen, de közben picit más is, mint amit eddig megszoktunk. Pontosabban ez csak a Kutyának készült, mert ugyebár gomba van benne, amitõl számomra ehetetlenné válik.
A gomba tartalmasabbá tette a jól megszokott puffancsot, és nem kellett hozzá más köret, csak egy kis friss saláta. Persze ehetjük köret nélkül, valamilyen mártogatóssal is.



 








Hozzávalók 15 golyóhoz:

20 dkg konzerv csiperkegomba
12,5 dkg tehéntúró
12,5 dkg trappista sajt
1 tojás
4-5 ek liszt
1 fej vöröshagyma
õrölt fekete bors
Provence-i fûszerkeverék

1 csapott ek mangalicazsír
napraforgó olaj

elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és egy serpenyõben a zsíron megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett és felaprított gombát, és pár perc alatt összesütjük. Teljesen kihûtjük.
  3. A tojást egy tálban felverjük, hozzákeverjük a fûszereket és elkeverjük a túróval.
  4. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a hagymás gombát és a lisztet, alaposan összedolgozzuk (ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet), majd a masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk.
  5. Egy serpenyõben kb. 2 ujjnyi mély olajat hevítünk, minden oldalukon pirosra sütjük a gombagolyókat, majd papírtörlõre szedve leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot. Tálaljuk.













Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/05/sajto...

sponsored links

Keres?s