Sajtos, tejfölös prósza

2014-07-10

sponsored links

Nyaralás alatt megismerkedtem kétféle akár köretnek, akár magában is ehetõnek mondható étellel a prószával és a dödöllével. Felénk nem nagyon ismert, soha nem készítettem és nem is ettem egyiket sem. Kár volt eddig kihagyni. Nálam a prósza volt a nyerõ reggeli. Most én is elkészítettem vacsorára és sikerült eltalálnom az arányokat úgy, hogy az íze szinte teljesen olyan volt, mint amilyet az Õrségben kínáltak nekünk. Felvettem a kedvenceim közé. :)
Egyébként számos változata van és sok helyen máshogy is nevezik, közismert neve még a tócsni vagy a lapcsánka, röszti, de ahogy eltérõ a neve, úgy máshogy is készítik.





Sajtos, tejfölös prósza
Hozzávalók (4 db):
300 g burgonya
100 g tk. tönköly búzaliszt
250 ml aludttej
1 kk. só
1 kis marék apróra vágott snidling
kevés olívaolaj

Tetejére:
tejföl
sajt

Elkészítés:
A burgonyát reszeljük le sajt reszelõn, majd rögtön tegyük az aludt tejbe. Keverjük hozzá a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, de ez lehet akár vörös-, lila- vagy akár medvehagyma is.
Kenjünk ki vékonyan olajjal egy palacsinta sütõt, majd miután felhevült tegyünk egy merõkanállal a közepére. Habkártya segítségével simítsuk el egyenletesen és süssük készre mind a két oldalát hasonlóan, mintha palacsintát sütnénk, csupán egy kicsit több idõre van szükség. Kettéhajtva, tejföllel meglocsolva és reszelt sajttal tálaljuk.







Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/07/sajto...

sponsored links

Keres?s