Sajtos tallér

2014-05-06

sponsored links

 
Judittal és Sanyival a Sok kicsi akció óföldeáki gasztronapján sajtos tallért is készítettünk Nagymamám receptje alapján. Új láttak neki a sütögetésnek, mintha ezer éve már ilyen kis ropogtatnivalókat gyártanának. Nagymamám régi tallérsütõjét használtuk és mit is mondjak, ugyanúgy funkcionál, mint 40 évvel ezelõtt :-) 
 
Hozzávalók kb. 30-40 darab nagyobbacska tallérhoz: 
35 dkg liszt
1 tojás
10 dkg sertés zsír
1/2 kk. szódabikarbóna
1 tk. só
10 dkg reszelt trappista/vagy gouda/vagy eidami sajt
olaj vagy zsír a forma kikenéséhez

  • A liszthez hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a szódabikarbónát, a sót és a sajtot. 
  • Ezekbõl sima tésztát gyúrunk, majd diónyi darabokat csippentünk belõle és golyókat formázunk. 
  • A tallérsütõnket ki kell kenni étolajjal vagy olvasztott zsírral, hogy ne ragadjon bele a tészta. 
  • Ezután felforrósítjuk a sütõnket és a közepébe helyezünk egy golyót, majd összenyomjuk és fél-fél perc alatt megsütjük a tallérokat. 
  • Egy kis késsel rásegíthetünk a tallér kiszedésére, de sok esetben erre nincs is szükség. 
  • TIPP: A tésztába gyúrhatunk fûszereket vagy szezámmagot, a sajtokkal is kísérletezhetünk.


Gasztroblog Boldog Kuktától Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2014/05/sajt...

sponsored links

Keres?s