Sajtos roló

2014-03-28

sponsored links

Gyerekkoromban rajongtam ezért a sós süteményért, Anyukám húsvétra mindig készített, de olyan rég ettem már. Bevallom, a bolti változatot soha nem szerettem a benne lévõ krém miatt. De ezzel a házi készítésû fõzött sajtkrémmel nagyon finom. Egész nap rájártam, végül el kellett dugnom saját magam elõl is, különben nem tudom, mivel kínáltam volna meg a délután érkezett vendégeimet. :) Ha esetleg Ti is a krém miatt nem szerettétek eddig, nyugodt szívvel ajánlom Nektek ezzel a krémmel.

A képen látható piros alapon fehér pöttyös kézmûves kerámia kollekció kapható lesz a hamarosan megnyíló Gabriella Webáruházában, melynek facebook oldala már mûködik az alábbi linken: www.facebook.com/gabriellawebaruhaza. Akinek tetszenek a termékek, örömmel látom az oldal kedvelõi között.





Hozzávalók: 20 darab nagy vagy 40 darab kis roló formához
- 1 csomag leveles tészta (500 g)

A töltelékhez:
- 4 tojássárgája
- 3 dkg liszt
- só ízlés szerint
- õrölt szerecsendió (elhagyható, de finom pikáns ízt ad a krémnek - viszont óvatosan vele, mert elég intenzív íze van)
- 2 dl tej
- 10 dkg szobahõmérsékletû vaj (vagy margarin)
- 20 dkg reszelt trappista sajt

+ a tetejére felvert tojás

+ 5 dkg reszelt trappista sajt a rolók végeire


  
 




Elkészítés:
1. A krémhez a lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, fûszerezzük a sóval, szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot is és alacsony hõfokon folyamatosan kevergetve sûrû krémmé fõzzük. Kihûtjük a krémet. (Gyorsan hûteni úgy lehet, hogy a tálat hideg vízbe állítjuk és folyamatosan kevergetjük a krémet - pillanatok alatt kihûl.)
2. A kihûlt krémhez hozzáadjuk a szobahõmérsékletû vajat és kihabosítjuk a krémet.
3. A kiolvadt leveles tésztát kinyújtjuk vékonyra és 2 cm széles csíkokra vágjuk, melyet rácsavarunk srégen a roló formára. (ha szeretnénk, hogy nagyon könnyen lecsússzon a tészta sütés után a formáról, érdemes picit bekenni a formát vajjal. 
4. A tésztát sütõpapíros tepsire tesszük, lekenjük a felvert tojással és elõmelegített, 200 fokos légkeveréses sütõben aranybarnára sütjük. A megsült tésztát levesszük a formáról és hûlni hagyjuk.
5. A krémet beletesszük egy habzsákba (vagy egy zacskóba, melynek sarkát kivágjuk) és belenyomjuk elosztva minden rolóba. (nem kell túl sok krém egy-egy rolóba, de ügyeljünk arra, hogy egyenletesen helyezkedjen el a krém benne)
6. Majd a rolók végeit belemártjuk a reszelt sajtba.






Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2014/03/sajtos-...

sponsored links

Keres?s