SAJTOS ROLÓ

2014-08-06

sponsored links
















Ez az én örök és állandó kedvenc sós süteményem, a Sajtos roló... Egyszerûen imádom. Képes vagyok hazafelé félre állni, és bemenni a kedvenc cukrászdámba itt Érden, hogy egyek egy finom sajtos rolót. Mert tudom, hogy ott, azon a bizonyos helyen, nagyon finom, és mindig friss... Sajnos volt szerencsém már kóstolni pocsék és ehetetlent, amiben sajt szinte nem is volt, csak sótlan tömény margarin. Köze nem volt a finom süteményhez... De most itt ez a finom és házi változat.


Hozzávalók 12-14 db. rolóhoz: 1 csomag leveles tészta, 1,5 dl tej, 2 tojás sárgája, 3 csapott evõkanál liszt, 25 dkg reszelt Trappista sajt, 1 mokkáskanál só, 5 dkg tea vaj. A lekenéshez: 1 tojás sárgája.


A leveles tésztát lisztezett lapon vékony téglalappá kinyújtjuk, majd kõrkéssel felvágjuk 2-3 cm vastag csíkokra. A fém rolóformákat olajos papírral átkenjük, majd feltekerjük rá a tésztacsíkokat. A tekerésnél ügyeljünk arra, hogy a tészta szélek fedjék egymást. A kész tekercseket egy sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd a tetejüket lekenjük a felvert tojássárgájával. Elõmelegített sütõben 175 C-on pirosra sütjük a tészta hengereket. Sütés után még melegen lehúzzuk a rolókat a formákról. Kihûtjük. Míg sül a tészta, addig elkészítjük a sajtkrémet. A tejet lábosba töltjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sót, és állandó kevergetés mellett, sûrû krémet fõzünk belõle. Mikor az alap elkészült, hozzáadunk 20 dkg reszelt Trappista sajtot és azzal is addig keverjük a krémet, míg teljesen elolvad benne és krémessé válik. Kihûtjük, majd habosra keverjük a vajjal. A kész krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a rolókat. A rolók végeit a maradék reszelt sajtba mártjuk. Frissen, ropogósan tálaljuk.









Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s