Sajtos croissant
sponsored links
Régóta szerettem volna már croissant sütni, de valahogy macerásnak és idõigényesnek találtam, így mindig elnapoltam. Most azonban találtam ezt a receptet anyukám receptes füzetében, és ez egy nagyon könnyen gyorsan elkészíthetõ fajta...ez kell nekem! Gyorsan rá is röpültem, íme:
Hozzávalók:
80 dkg liszt
1 dl olaj
1,5 cs. élesztõ
2 dl tej
3 tk só
Pici cukor
A kenéshez:
1 kockamargarin
Só
A tetejére:
Toj?s
Reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztõt kb 2 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez . Sóval,olajjal és kb 1-2 dl langyos vízzel bedagasztjuk. Puha, könnyen kezelhetõ tészt?t kapjunk.
10 perc pihentetés után hengert formálunk belõle, amelyet 10 egyenlõ részre vágunk.A puha margarint összekeverjük kevés sóval.
A tészta cipócskáiból vékony pizza nagyságú lepényeket nyújtunk, ötöt egymásra helyezünk úgy, hogy fél margarint kenünk a lepények köz?.
Nagy,kerek, kb 1 cm vastag tésztát nyújtunk. 16 cikkelyre vágjuk és felhajtogatjuk a kifliket.
Tojással megkenjük a kifliket, megszórjuk reszelt sajttal. Sütés elõtt fél órát pihe tetjük. 200 fokos sütõben pirosra sütjük.