Sajtos besameles gnocchi

2014-06-13

sponsored links

Nagyobb h?s?gben a fene sem robotol a konyh?ban, ha 20 perc alatt is lehet finom eb?det rittyenteni, nem? :)
Ez egy ilyen ripsz-ropsz alaprecept, turb?zhat?, vari?lhat? ?zl?s szerint. A puha krumpligomb?c, a selymes, ny?l?s, sajtos sz?sszal... Melegben szerintem b?ven el?g egy adag per f?, de levessel vagy sal?t?val egy?tt biztosan.

Hozz?val?k 3-4 k?zepes adaghoz:
50 dkg f?lk?sz gnocchi
1,5-2 dl tej
2 ev?kan?l liszt
2 ev?kan?l vaj vagy olaj
10-12 dkg mozzarella
s?, bors, t?rkony, petrezselyem, fokhagymapor

A gnocchinak feltesz?nk egy faz?k vizet. Am?g az felforr, addig a lisztet ?s a zsirad?kot ?sszekeverj?k ?s megpir?tjuk, r?nt?st k?sz?t?nk. Mikor m?r homoksz?n?re pirult, hozz?adjuk a tejet, a f?szereket ?s s?r?s?d?sig f?zz?k. Ha m?r s?r?, akkor belet?rdelj?k a mozzarell?t ?s hagyjuk beleolvadni.
A forr?sban l?v? v?zbe tessz?k a gnocchit, ha felj?tt a v?z felsz?n?re, m?g egy percig f?zz?k, majd lesz?rj?k.
N?h?ny ev?kan?lnyi sz?szt csorgatunk r?, ?zl?s szerint m?g megsz?rhatjuk frissen ?r?lt borssal, vagy t?rkonnyal. Melegen t?laljuk.


Folytats a blogon ... szavaa.blogspot.com/2014/06/sajtos-be...

sponsored links

Keres?s