SAJTOS, BACONOS KENY?RROL? ?jra

2022-11-23

sponsored links



Ezzel a recepttel szeretn?k benevezni Katalin blogj?t?k?ra "Mindennapi kenyer?nk". 

Bar?tn?m T. Mari k?ldte nekem anno a receptet, ? interneten tal?lta. Az?ta a csal?d nagy kedvence lett! (2009-t?l). Mindig nagy sikert arat!

https://vicuska13.blogspot.com/2010/10/sajtos-bacon-szalonnas-kenyerrolo.html

Keny?rrol?


Hozz?val?k:

750 g liszt

450 ml langyos tej

3 toj?s s?rg?ja

40 g friss ?leszt?

75 ml olaj

15 g s?

1,5 kk. cukor


T?ltel?k:


375 g bacon, kock?ra v?gva

1-2 ek. napraforg?- ?s t?kmag, nagyon finom megpirulva
volt egy csomag pir?tott kesudi?m, egy mar?knyit haszn?ltam fel,

250 g reszelt sajt, trappista ?s f?st?lt sajt vegyesen.


Bekevertetj?k a t?szt?t a keny?rs?t? g?pben. Technika h?j?n- manu?lisan, vagyis k?zzel a megszokott m?don bedagasztjuk.
A keny?rs?t?ben alulra ker?l a tej a s?val, r?sz?rjuk a lisztet? a legtetej?re ker?l a megkelt ?leszt? (az ?leszt?t feloldjuk kev?s langyos tejben, hozz?adunk egy kiskan?l cukrot, meghintj?k a tetej?t liszttel. ?sszekeverj?k-, olyan s?r? palacsintat?szta ?llag? legyen. ?llni hagyjuk, am?g a sapk?ja megemelkedik.)

Labd?t form?lunk bel?le ?s tiszta konyhakend?vel letakarva meleg, huzatmentes helyen kelni hagyjuk.

K?r?lbel?l egy ?ra m?lt?n dupl?j?ra n?. ?temelj?k enyh?n lisztezett gy?r?t?bl?ra ?s ?tgy?rjuk. Kiny?jtjuk ?s egyenletesen megsz?rjuk a sajtokkal, majd a bacon kock?kkal.



Nem t?l szorosan feltekerj?k tekerccs? ?s felv?gjuk h?romsz?gekk?. Lekenj?k a megmaradt toj?sfeh?rj?vel. Megsz?rjuk a magokkal ?s a marad?k reszelt sajttal.


A s?t? tepsij?be zs?rpap?rt ter?t?nk ?s a rol?kat ? ?r?ra 50 C ?-ra tessz?k, hogy m?g keljen. 170-180 C ?-ra emelve a h?m?rs?kletet k?r?lbel?l f?l ?ra alatt k?szre s?tj?k.
M?g pihentetj?k 5 percig ?s r?cson h?lni hagyjuk. N?lunk frissen-melegen fogy.
Bacon helyett sonk?t is haszn?lhatunk, al?ken?nk egy kis vajat, ett?l leveles lesz a hajlatokban.
Nekem nagyon tetszik ezzel a t?szt?val dolgozni- k?nny?, puha ?s foszl?s az eredm?ny!

Az angol ?bacon?, vagyis szalonna sz? igaz?b?l magyar eredet?. M?g az 1850-es ?vekben is megt?rt?nt, hogy a nagyon j? min?s?g? zs?rral Bakony erdeinek makkj?n felhizlalt diszn?csord?kat a p?sztorok ?nyugatra? hajtott?k. ?gy ismerte meg a vil?g a j? min?s?g? magyar eredet? bakonyi h?sos szalonn?t, vagyis bacont.

Facebookon is megtal?lhat?ak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Folytats a blogon ... https://vicuska13.blogspot.com/2022/1...

sponsored links

Keres?s