Sajtos-ananászos csirkemell

2014-01-07

sponsored links

Ancsika, a fodrászlány, akihez járok, mindig érdeklõdést mutat a fõzés iránt. Természetesen karácsony elõtt is eszmecserét folytattunk arról, ki mit készít az ünnepi asztalra. Õ említette ezt a finomságot, amit én már sajtos változatban sütöttem és ismertem.

DSC_0032.JPG

Most kipróbáltam a gyümölcsös verziót is. Friss ananászból készítettem, amit elõtte gondosan elrejtettem Balu elõl, egy korábbi incidens miatt. Történt ugyanis, hogy a drágám fogta a több mint 2 kilós termést, lemetszette szögletesre, nála ez jelentette a meghámozást, és szépen elfogyasztotta a legbelsõ gyümölcshúst. A nagy része persze a kukában landolt a héjával. Azóta résen vagyok!

Na, hogy is történt ez a csirkemell sütés?

Hozzávalók:

1 kg csirkemell-filé (lehet bármilyen szárnyas)

30 dkg sajt

4 ananászkarika

1 dl fõzõtejszín

5 dl tejföl

só,bors ízlés szerint

Egy kiló filézett csirkemellet vajban kisütöttem egyenlõ darabokban. Sóztam,borsoztam elõtte. Három perc mindkét oldalán, nem több. Jénai tálban leraktam egy réteg húst, arra kerültek az ananászkarikák. Fél liter tejfölt összekevertem 25 dkg reszelt sajttal (füstölt és sima), sóztam, és ez a keverék ment a tetejére. Ismét hús-gyümölcs,tejfölös sajt. Mikor már nincs mit rétegezni, ráreszelek még némi sajtot és ráöntök 1 dl fõzõtejszínt, úgy tolom a 200 °C-os sütõbe.

DSC_0638_1.JPG

Mikor szép pirosra pirult a teteje, akkor kell elzárni a sütõt.

Hogy boldogan falatozzatok, ezt a zenét ajánlom hozzá!

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/01/07/sajtos...

sponsored links

Keres?s