Sajtkrémes pulykamell wokban

2014-07-24

sponsored links

Ez a recept végképp nem egy nagy ördöngösség, de egy jó jolly joker, akár vendégváráshoz is :) Bármikor gyorsan elsüthetõ, a saját hûtõnk tartalmához igazítható, hétköznapokon is bevállalható étel. Mehet hozzá egy könnyû saláta, egy-két szelet pirítós és rögtön kész egy komplett vacsora.
A receptet érdemes (itt is) csak támpontként kezelni, nyugodtan ki lehet cserélgetni az összetevõket! Nálam is abból készült, ami épp maradt még a hûtõben a bevásárlás elõtti napon. :)

Hozzávalók 2 fõre:
30 dkg pulykamell
3 evõkanál olívaolaj
só, bors, rozmaring, bazsalikom, oregánó
2 evõkanál keményítõ
5 dkg trappista sajt
1 dl tej

Kevés olívaolajat melegítünk egy wokban és rádobjuk a felcsíkozott pulykamell darabokat. Mindkét oldalát megpirítjuk, majd amíg tovább sül kis vagy közepes lángon, bõkezûen megfûszerezzük.

10-15 perc után kettévágva ellenõrizzük, hogy mennyire sült át. Ha már nem sok kell neki, akkor felkapcsoljuk alatta nagyobb lángra a tûzhelyet, és ráreszelünk egy kevés sajtot. Mire a sajt elolvad a szeletek tetején, addig az alsó oldaluk szép pirosra sül. Ekkor megforgatjuk, így az olvadt sajt elkeveredik a hús szaftjával és az olívaolajjal. Ha a másik fele is pirosra sült, akkor egy deciliter tejet öntünk alá, meghintjük 1-2 evõkanál kukoricakeményítõvel és összerottyantjuk a szószt. A sajtos-tejes-zsiradékos-fûszeres egyveleget szép krémesre besûríti a keményítõ, így körbeveszi és bevonja majd a falatkákat.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/SzvaBlogja/~3...

sponsored links

Keres?s