Sajtkr?mes pulykamell wokban

2014-07-24

sponsored links

Ez a recept v?gk?pp nem egy nagy ?rd?ng?ss?g, de egy j? jolly joker, ak?r vend?gv?r?shoz is :) B?rmikor gyorsan els?thet?, a saj?t h?t?nk tartalm?hoz igaz?that?, h?tk?znapokon is bev?llalhat? ?tel. Mehet hozz? egy k?nny? sal?ta, egy-k?t szelet pir?t?s ?s r?gt?n k?sz egy komplett vacsora.
A receptet ?rdemes (itt is) csak t?mpontk?nt kezelni, nyugodtan ki lehet cser?lgetni az ?sszetev?ket! N?lam is abb?l k?sz?lt, ami ?pp maradt m?g a h?t?ben a bev?s?rl?s el?tti napon. :)

Hozz?val?k 2 f?re:
30 dkg pulykamell
3 ev?kan?l ol?vaolaj
s?, bors, rozmaring, bazsalikom, oreg?n?
2 ev?kan?l kem?ny?t?
5 dkg trappista sajt
1 dl tej

Kev?s ol?vaolajat meleg?t?nk egy wokban ?s r?dobjuk a felcs?kozott pulykamell darabokat. Mindk?t oldal?t megpir?tjuk, majd am?g tov?bb s?l kis vagy k?zepes l?ngon, b?kez?en megf?szerezz?k.

10-15 perc ut?n kett?v?gva ellen?rizz?k, hogy mennyire s?lt ?t. Ha m?r nem sok kell neki, akkor felkapcsoljuk alatta nagyobb l?ngra a t?zhelyet, ?s r?reszel?nk egy kev?s sajtot. Mire a sajt elolvad a szeletek tetej?n, addig az als? oldaluk sz?p pirosra s?l. Ekkor megforgatjuk, ?gy az olvadt sajt elkeveredik a h?s szaftj?val ?s az ol?vaolajjal. Ha a m?sik fele is pirosra s?lt, akkor egy deciliter tejet ?nt?nk al?, meghintj?k 1-2 ev?kan?l kukoricakem?ny?t?vel ?s ?sszerottyantjuk a sz?szt. A sajtos-tejes-zsirad?kos-f?szeres egyveleget sz?p kr?mesre bes?r?ti a kem?ny?t?, ?gy k?rbeveszi ?s bevonja majd a falatk?kat.



Folytats a blogon ... szavaa.blogspot.com/2014/07/sajtkreme...

sponsored links

Keres?s