Sajtban sütött darált hús
sponsored links
Ezen alkalommal 1 kg darált pulykahúsból egyszerre kétféle ételt készítettem. A két ételhez az alapot – a hús fûszerezését elvégeztem, majd egy sütéssel a két ételt megsütöttem. Álljon itt az egyik változat – “Sajtban sült darált hús”, majd ezt követõen külön posztban leírom a töltött bébitök elkészítésének módját.
- 0.5 kg darált hús – ez lehet pulyka, csirke, de sertés is
- Pulyka esetében erõteljesebben fûszerezz, mint a csirke és sertéshús készítésénél, mert a pulykának jellegzetes édeskés íze van, amit el kell nyomni! Nem írok a fûszerhez mennyiséget, mert ízlés szerint kell használni! – 1 kávéskanál vagy annál több legyen az irányadó alap.
- 1 nagy fej vörös hagyma apróra vágva
- Összetört fokhagyma gerezdek vagy fokhagyma por
- Õrölt bors
- Csípõs paprika por
- Édes-nemes paprika por
- Só
- 1-2 db tojás (méretfüggõ!)
- Fehér Cheddar sajt vékony lapokra vágva – kb. 5 dkg
- 1 evõkanál zsír
Elkészítés:
- A darált húst a fûszerekkel és tojással keverd össze
- Formázz belõle a sütõedénybe rudat és helyezd el a zsírral kikent alapra
- Takard le sajtlapokkal
- Kb. 45 perc alatt fog közepes lángon átsülni