Sajtban sütött darált hús

2014-08-04

sponsored links

Ezen alkalommal 1 kg darált pulykahúsból egyszerre kétféle ételt készítettem. A két ételhez az alapot – a hús fûszerezését elvégeztem, majd egy sütéssel a két ételt megsütöttem. Álljon itt az egyik változat – “Sajtban sült darált hús”, majd ezt követõen külön posztban leírom a töltött bébitök elkészítésének módját.

Hozzávalók:sajtbansütöttdarálthús0

  • 0.5 kg darált hús – ez lehet pulyka, csirke, de sertés is
  • Pulyka esetében erõteljesebben fûszerezz, mint a csirke és sertéshús készítésénél, mert a pulykának jellegzetes édeskés íze van, amit el kell nyomni! Nem írok a fûszerhez mennyiséget, mert ízlés szerint kell használni! – 1 kávéskanál vagy annál több legyen az irányadó alap.
  • 1 nagy fej vörös hagyma apróra vágva
  • Összetört fokhagyma gerezdek vagy fokhagyma por
  • Õrölt bors
  • Csípõs paprika por
  • Édes-nemes paprika por
  • 1-2 db tojás (méretfüggõ!)
  • Fehér Cheddar sajt vékony lapokra vágva – kb. 5 dkg
  • 1 evõkanál zsír

Elkészítés:

  • A darált húst a fûszerekkel és tojással keverd össze
  • Formázz belõle a sütõedénybe rudat és helyezd el a zsírral kikent alapra
  • Takard le sajtlapokkal
  • Kb. 45 perc alatt fog közepes lángon átsülni

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23455

sponsored links

Keres?s