Sajt alatt sült tengeri halfilé

2014-04-18

sponsored links

Sajt alatt sült tengeri halfiléHozzávalók:
2 nagyobb szelet tengeri halfilé, 1 kk só, 2 kk házi készítésû fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma), 1 késhegynyi õrölt bors, 1 ek olaj a tepsibe, 1 ek zsemlemorzsa a tepsibe, 1,5-2 dl kefir5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítése:
A halszeleteket hagyjuk szobahõmérsékleten felolvadni, megszórjuk sóval.A vizet leöntjük alóla, kicsit meg is törölhetjük.
A fokhagymakrémmel bedörzsöljük a szeleteket és meghintjük a borssal.Egy felforrósított serpenyõben mindkét oldalukat 4-4 perc alatt elõsütjük. Külön olaj nem szükséges alá. A forgatáshoz érdemes egy lapát szerû konyhai eszközt használni, mert a halfilé könnyen törik.Egy kisebb méretû jénai edénybe vagy tepsibe belekanalazzuk az olajat, meghintjük zsemlemorzsával.A kefirt egy tálkába öntjük. Az elõsütött szeleteket megforgatjuk benne, óvatosan, ne törjenek szét. Majd az elõkészített jénaiba fektetjük, a maradék kefirrel meglocsoljuk és a reszelt sajttal befedjük a halakat.Elõmelegített sütõben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Finomra vágott petrezselyemlevéllel és fûszerpaprikával meghintve, párolt rizs körettel, melegen kínáljuk. Akik szeretik, citrommal is ízesíthetik.


Folytats a blogon ... www.sajtokvilaga.com/sajt-es-gasztron...

sponsored links

Keres?s