SAD Süss! Alkoss! Díszíts! 24. összefoglaló

2014-05-19

sponsored links


Az egyik szemem sír, a másik nevet. Fogalmam sincs, hogyan kezeljem a dolgot, egyrészt borzalmasan örülök azoknak, akik vették a bátorságot, és életükben elõször, csak emiatt a felhívás miatt nekiestek a tortaburkolás csodálatos élményének, másrészt viszont borzalmasan csalódott vagyok, hogy azok a tortások, akik évek óta saját fondant-nal dolgoznak, fülük botját sem mozgatták. Ez vagy annak szól, hogy mostanság igen sok játék van, csak kapkodjuk a fejünket, vagy a személyemnek, hisz nem kedvelhet mindenki, ezt tudom, de arra azért tényleg nem számítottam, hogy mindösszesen egy, azaz egy tapasztalt tortás mozdul a dologra, Kiskukta játékára.

Sajnálom, mert pont ez az a játék, ahol be lehet bizonyítani, hogy igenis kreativitással simán legyõzhetõ bármilyen anyagi gát, és ötletet meríthetne minden szerényebb eszközparkkal rendelkezõ édesanya, testvér, mama, hogy meglephesse szeretteit valami igazán különlegessel. Hát, ez van.

A másik, ami bonyodalmat okozott, hogy valószínûleg túl hosszú lehetett a kiírás, ugyanis nagyon sokan átugrották azt a részt, hogy amit mindenképpen kell használni a torta burkolásához, az cukormassza, csokigyurma, fondant vagy marcipán . Nem csak a díszítésben kellett megjelennie, hanem burkolni kellett (volna). Viszont nem leszek galád, és lehozom mindenki finomságát, hiszen készültek, sütöttek, alkottak, díszítettek, szóval itt a helyük. :)

Elsõként engedjétek meg, hogy a kiírásnak tökéletesen megfelelõ tortákat mutassam be, aztán sorra az összes többit is.

Az elsõ befutó Ági volt, a Rendes csajok konyhájából, aki lányaival együtt, igen ötletes megoldással készített mini puncstortákat. Pontosan erre gondoltam, igen jól elkapták a vezérfonalat! Tavaszias, ötletadó, finom és a legminimálisabb eszközökkel is csodásak lettek! :)


Hozom az egyetlen gyakorlott tortás igazi mûremekét, Teller Zsuzsi bakancsát. De hogy kerül a cipõ az asztalra? Nagyon egyszerûen, hiszen rengeteg kitûnõ ötletet sorol fel, hogyan álljunk neki. Köszi Zsuzsi! :)


Igazán nagy öröm volt látni, hogy kedvenc sütõs-fõzõs barátném életében elõször nekiállt tortát burkolni, és eszméletlen jól sikerült, igazán finom, elegáns tortát készített, látszik, hogy minden igyekezete benne volt. :) Era, csak így tovább! (Azóta már másik két tortán is túl van, szóval alakul ez, alakul! :D )


Egy igazi meglepetés is ért, Tombácz Viki személyében, aki nem blogger, de tagja a DesszertSarok csoportnak, ott találkozott a felhívással, és egy igazán gyönyörû tortával lepett meg minket, amihez részletes leírást is írt levélben. Idemásolom, jó? (vagyis nem, még nem, bolond módon nem mentettem el az óriás fájlt, szóval most várom újra az e-mailt róla, de amint megvan, pótolom!)


És ezzel sajnos zárnám is a sort, mert több burkolt torta nem érkezett a kihívásra, így tehát most jöjjenek a nem kevésbé szemet gyönyörködtetõ, és biztosan finomságos torták sorban.

SüniSüti szépséges, és igen ötletes spiráltortát készített, igazán ínycsiklandó, és különleges.



Ditti egy cuki fehércsokis nyuszival hozakodott elõ, igen jó leírással, miképpen tudunk kedvességet csempészni az asztalra. :)


Évi is elnézte a kiírást egy picit, no meg jósnõnek is beválhat, hiszen arany szíve kettõvel elnézte a fordulót, õ már a 26.-ra készítette el kedves kis nosztalgiatortáját. :)


Eszti is hasonlóképpen burkolatlan tortával érkezett, viszont azért marcipánt is készített, méghozzá paleo verziót, ezzel is díszítette tortáját, ami igen gusztára sikeredett. :)



Csigabige a következõ, boleró tortát hozott nekünk, a méltán nagy sikerû Mirinda szelet, vagy Fanta szelet torta változatát, ami biztosan igen finom volt. :)


Szani is kitett magáért, igazán részletes leírást adott a csokoládégyurma elkészítésérõl, így bárkinek gyerekjáték lehet elkészíteni (még nekem is, sosem próbáltam még), és milyen jól jön a gyerek gyurmázókészlete! :)



Alíz is befutott, bár a legeslegutolsó pillanat...után, mégis úgy érzem, ezt látnotok kell, olyan gyönyörûséges! Pedig bejegyzés sem készült hozzá, amit azért sajnálok picurit, mert igazán szépséges. :) Belül kakaós piskóta és tejszínes fehércsokis krém, kívül marcipán burkolat és csokoládé. Kell ennél több? :))


Végül megmutatom az én kis szösszenetemet, ami a húsvéti közös asztalunkat díszítette húgomékkal, tojáslikõrhabos Malakofftorta volt, marcipánnal díszítve.


Mindenkinek szívbõl gratulálok, mesés felhozatal, bármelyik cukrászda megirigyelhetné, ha ilyen palettát tudna felsorakoztatni, nulla eszközzel! Gratula csajok! :))

A stafétát pedig (dobpergéééééés) Sasónak, az Életinfó blog házigazdájának nyújtanám át, legyen sok-sok öröme, meglepetése, izgalma a játék során, sok sikert! :))

Dina világa a facebookon is elérhetõ, így biztosan nem maradsz le semmirõl! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2014/05/sad-s...

sponsored links

Keres?s