SAD (Süss! Alkoss! Díszíts!) 24. forduló kiírás, vissza a kezdetekhez

2014-04-08

sponsored links


2011. szeptemberében indult útjára Kiskukta ötlete nyomán a VKF mintájára a SAD játék. Az elsõnél még nevezni sem mertem, egy ideje viszont már a háziasszonyság esélyét lestem, annyira szeretném picit visszaküldeni eredeti pályájára az egészet. :)

Minden játék megõrizte a szabályait. Vagyis azért nagyon nem lengett ki egyik sem az eredeti vonalból, nem úgy, mint a SAD. Engedelmetekkel idézném Kiskuktát, az alap ötletet, és az elsõ kiírást, valamint a szabályokat. Jó? :)

Tortázós barátaim, van kedvetek játszani? Ha igen játsszuk el, hogy olyan konyhába cseppentünk, ahol nincsenek kéznél a megszokott eszközeink, szerszámaink, festékeink, lehetõségünk sincs venni (viszont rendelkezésünkre áll a kreativitásunk, és minden amit a házban megtalálunk). Mindennek ellenére sürgõsen sütni kell egy tortát, és természetesen díszíteni is.

Amit nem lehet használni:

-gél, por alapú festéket, lüszter festéket,lakkokat
-virág kiszúrókat (csak amit a sütikiszúró szettben találunk)
-marcipán formázót
-textura lapokat
-patchwork kiszúrót
-airbrusht
-gyöngysor, csipke, stb szilikon formákat
egyszóval semmit, amit cukrász nagykerben (vagy neten) lehet csak megvenni.

Amit lehet használni:

-elsõsorban a kezünk :)
-kés, olló, villa, húsklopfoló, csipesz, gyûrû, vonalzó, a gyerek gyurmázó készlete, bármi amit a háztartásban megtalálsz
-süti kiszúró
-házilag készített sablonok, kiszúrók (ez esetben képet is kérek róla)
- házi készítésû festékek (különbözõ gyümölcslé, kakaó, kávé, sáfrány, vagy bármi ami természetes, el tudsz képzelni a torta ízéhez)
-cukorgyöngy
-esetleg a nagyobb boltok polcain megtalálható folyékony festékek

Amit mindenképpen kell használni a torta borításához:

-házilag készített fondant /cukormassza /csokigyurma (mindegy milyen recept alapján, mindenki használja azt ami neki bevált) vagy marcipán.

A célom mindezzel?

Egy gyûjtemény kezdõ tortásoknak, anyukáknak, akik feldobnák a gyerkõc szülinapját egy finom és szép tortával, de azért nem költenének több 10.000-et az évi 2-3 tortáért, vagy olyanoknak, akik nem tudnak kemény 10.000-et költeni spéci eszközökre. És minden tortás ismerõsnek, barátnak, hogy kicsit ráébredjünk arra, hogy mi is az alkotó erõ, mi a kreativitás.
Egy torta nem attól szép, mert minden mértani pontossággal, a legprofibb eszközökkel díszítve, csillogóan villogóan áll elõttünk, hanem elsõsorban a szeretettõl szép, amivel sütjük és díszítjük. Persze elengedhetetlen még az odaadás, kitartás, és a türelem is, de leginkább a szeretet számít ebben is.


Minden fordulóban az adott háziasszony kitalálta a témát, vagy fõ alkotóelemet, nem teszek én sem másként, a téma tehát most

Tavasz van!

Jöjjön hát minden olyan finomság (ugye torta, vagy minitorta, legvégsõ esetben cupcake, azaz tündértorta), ami a tavasz hangulatát hozza, nem utolsó sorban, ha húsvétváró, nyuszis, tojásos, bohókás. :)

Gyerünk kreatív bloggerínák, háziasszonyok, mutassuk meg, hogy mennyire vagyunk találékonyak! :)

Az elkészült desszerteket egészen május 8-ig várom az edina.kalocsai@gmail.com e-mail címre, képpel és bloglinkkel együtt. Akinek nincs blogja, az küldje az e-mail címre a fotót és leírást (mivel készítette, hogyan, mibõl), az összefoglalóban természetesen õ is helyet kap.


Az eddigi kiírások a játékban:

  1. Kiskukta: Díszíts egyszerûen, de nagyszerûen!
  2. Zsófi: A gyermekkor íze (ez a blog sajnos valószínûleg megszûnt)
  3. Ági: Gasztroajándék
  4. Macskanyelv: Édes macskásság
  5. Pitelány: Álarcos finomságok
  6. Be Sweet: Kókusz-Pókusz

Dina világa a facebookon is elérhetõ, így biztosan nem maradsz le semmirõl! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2014/04/sad-s...

sponsored links

Keres?s