Sablé - Húsvét: Erdõkertes-Tahi

2014-04-22

sponsored links

Francia vajas teasütemény
Recept:
200g liszt
75g porcukor
150g vaj
2 tojássárga
3 evõkanál kakaó
A vajat és a porcukrot kikeverjük, hozzá adjuk a tojássárgákat és a lisztet. Összedolgozzuk és hûtõbe tesszük 1 órára. Nem feleztem ezt az adagot, hanem készítettem még egyet és ahhoz adtam hozzá a kakaóport. Utána kinyújtottam mindkettõt, egymásra fektettem és feltekertem, felszeleteltem és 180 fokon megsütöttem.

Húsvét hétfõ:
Erdõkertesre mentünk a nagyszülõkhöz, korán indultunk nem szerettem volna ha a szomszédok jönnek locsolni. Nem az a gond hogy jönnek, hanem hogy nem lehet elküldeni õket. Mi meg ugye mennénk. 
Nagy nehezen sikerült elindulnunk, ilyen korán még nem értünk a Mamáékhoz. 
Meg volt a locsolkodás, volt egy olyan érzésem hogy Anyós semmit nem vesz Anitának, így vittem egy kindertojást és oda adattam vele. Ezt tényleg nem értem, hogy ennyi nem jut eszébe valakinek. Azért láttam a döbbenetet az arcán. 
Aztán jött a szokásos családi dráma, hogy ugye lányukkal nem olyan a kapcsoltat amilyennek lennie kéne, vagyis semmilyen, de legalább már odáig eljutottak, hogy nem sírnak. 
Mikor mindenki lenyugodott és felengedett, már jól éreztük magunkat. Mama sütötte a káposztás pogit, melegen ettük a Papával. 

Anita a "nagy" homokozóban játszott, aztán ebédig kimentünk az erdõbe sétálni.
Mivel Anita nem reggelizett, ebédnél kért egy szelet kenyeret, úgy tömte magába mint aki nem evett egy hete. Ette hozzá a leves, a répát, grízgombócot. Evett egy kis grillcsirkét, sült krumplit. Megint kiment a homokozóba, néha bejött, elvett egy szelet kenyeret vagy pogácsát és vissza ment homokozni. Aztán Papával táncoltak, Mamával játszottak.
Én meg kidõltem a hintaágyba.
Még délelõtt lementek a fiúk a cukiba, délután nekiültünk, Anita a gyümölcskosárról ette le a gyümölcsöket a maradékot én ettem, meg a barackos kölestortát. Még lecsúszott pár pogi és sablé.
Odafele kitaláltuk komppal megyünk Tahiba, mivel Anitát leadtuk Anyu fõnökénél egy napra. Számolgattam mi mennyi idõ, mikor kéne elindulni, hogy még emberi idõben érjünk haza.
Össze szedtük magunkat és az 5 órás komppal, a legnagyobb szakadó esõben átértünk Tahiba.
Vác


Mikor megérkeztünk, vendégek voltak, Anita csak bújt a nyakamba. Anyu fõnöke tortával kínált, én az éhenkórász fél szeletnél megálltam, bár nála a szelet dupla annyi mint egy normál, erre jött még három töltött káposzta. Néha elgondolkodom, hogy fér belém ennyi kaja, és még nem éreztem, hogy tele lennék. Bár az elmúlt két hétben nem sokat ettem, volt hova elférjen. 
Mikor Anita feloldódott, kérdeztem mehetünk e: közölte, igen. Mi meg nyugodt szívvel ott hagytuk.
Haza fele rádöbbentünk, a gyerekülés nálunk maradt. Így bementünk Anyuhoz a boltba békáson, leadtuk az ülés és irány haza.

Folytats a blogon ... bodzamania.blogspot.com/2014/04/sable...

sponsored links

Keres?s