S?t?t?k?s fah?jas csiga

2023-12-09

sponsored links

Annyira finom pihe-puha, habk?nny? s?tem?nyt k?sz?tettem a s?t?t?kp?r? felhaszn?l?s?val. Azonnal a csal?dom a kedvence lett! Nem kell megijedni, a s?t?t?k nem ?rz?dik benne, viszont nagyon j? ?llagot ?s gy?ny?r? sz?nt ad a t?szt?nak. Mag?ban fogyasztva is nagyon finom, de ha lekenj?k a tetej?t egy kis mascarpone kr?mmel, ?gy tal?n m?g finomabb! Ki hogy szeretn?...

November elej?n k?sz?tettem el?sz?r, ?s olyannyira kedvence lett a csal?domnak, hogy az?ta t?bbsz?r is k?rt?k.




Hozz?val?k a t?szt?hoz:

18-20 darab csig?hoz:

50 dkg finomliszt

1 csipet s?

5 dkg szoba-h?m?rs?klet? vaj

1 kisebb toj?s

8 dkg krist?lycukor

3 dkg friss ?leszt?

kb. 1,8 dl langyos tej

5 ev?kan?l s?t?t?k p?r?

 

A t?ltel?khez:

9 dkg olvasztott vaj

10 dkg krist?lycukor

1 p?pos te?skan?l ?r?lt fah?j


L E G ? J A B B  S?TEM?NYES K?NYVEM

megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu



Elk?sz?t?s:

  1. Az ?leszt?t a langyos tejbe morzsoljuk, sim?ra keverj?k 1 ev?kan?l krist?lycukorral, felfuttatjuk.
  2. Az ?tszit?lt lisztet ?sszekeverj?k a t?bbi cukorral, s?val ?s a s?t?t?k p?r?vel. Hozz?adjuk az olvasztott vajat ?s a toj?st ?s  j? l?gy, enyh?n ragacsos t?szt?t dagasztunk. Ha nem megfelel? a t?szta ?llaga, pici liszt vagy kis langyos tej hozz?ad?s?val korrig?lunk az ?llag?n. Letakarva dupl?j?ra kelesztj?k.
  3. A t?ltel?khez ?sszekeverj?k a cukrot ?s a fah?jat.
  4. A megkelt t?szt?t enyh?n lisztes fel?leten kiny?jtjuk t?glalap alak?ra 0,5-1 cm vastagra. Lekenj?k a megolvasztott vajjal, majd egyenletesen meghintj?k a cukros fah?jjal. 
  5. A t?szt?t a hosszabbik oldal?n?l kezdve szorosan feltekerj?k ?s felszeletelj?k kb. 2 cm sz?les csig?kra.
  6. A csig?kat s?t?pap?ros tepsire tessz?k egym?s mell? - nem szorosan, de majdnem ?rjenek ?ssze. Hagyjuk m?g kelni kb. 10 percig, majd el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben kb. 22-25 percig s?tj?k. Ha a s?t?s k?zepe k?r?l nagyon barnul a t?szta teteje, aluf?li?val takarjuk le ?s ?gy s?ss?k tov?bb. (A v?g?n t?pr?b?val ellen?rizhetj?k a t?szt?t, hogy megs?lt-e.)
Tipp: ?sszekeverhet?nk l?gy mascarponet porcukorral ?s pici citroml?vel - ?zl?s szerint -, mellyel bevonhatjuk a csig?k tetej?t. 


Munkafolyamatok









J? ?tv?gyat!


Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2023/12/sutotok...

sponsored links

Keres?s