S?t?t?k?s fah?jas csiga (cukormentes)

2023-01-18

sponsored links


A legpuh?bb, ?s legfinomabb p?ks?tem?ny, sz?mtalanszor elk?sz?tj?k! Az eredeti recept G?kler Krisztit?l sz?rmazik, amin ?n v?ltoztattam, ?s ?gy alakult:

Hozz?val?k a t?szt?hoz:

- 2 dl tej
- 1 tasak sz?r?tott ?leszt? (7 g)
- 50 g eritrit
- ? te?skan?l s?
- 1 te?skan?l ?r?lt fah?j
- 2 toj?s
- 60 g vaj
- 100 g s?lt s?t?t?k
- 270 g teljes ki?rl?s? liszt
- 270 g feh?r liszt

A t?ltel?khez:
- 100 g vaj
- 120 g eritrit
- 1 ev?kan?l ?r?lt fah?j
- 180 g s?lt s?t?t?k

A tetej?re:
- 100 mascarpone kr?msajt
- 40 g eritrit porr? ?r?lve.

Elk?sz?t?se:











A t?szt?hoz val?kat g?ppel vagy k?zzel dagasztjuk, majd legal?bb 1 ?r?n ?t kelesztj?k.
A t?ltel?khez val?kat kikavarjuk.
A megkelt t?szt?t nagy t?glalapp? ny?jtjuk, megkenj?k a t?ltel?kkel, ?s felcsavarjuk. Kb 20 szeletre felv?gjuk, ?s s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sorakoztatjuk. Tov?bbi f?l ?r?t kelesztj?k, majd 170 fokon, kb 30 percig s?tj?k.
M?g forr?n lekenj?k az ?des?tett kr?msajttal.
* S?lt s?t?t?k: a s?t?t?k?t cikkekre v?gom, a magokat kiszedem, majd 200 fokon, kb 40-50 percig s?t?m.






Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2023/01/sutoto...

sponsored links

Keres?s